Simona Halep a câștigat turneul-fulger de la Madrid. Românca este prima campioană la tie-break 10!

Simona Halep, a patra jucătoare a lumii, s-a impus în turneul demonstrativ Tie-Break Tens, organizat pe zgura de la Madrid.

Jucătoarea română s-a dovedit a fi cea mai bună dintre cele opt participante la acest turneu experimental, care s-a disputat în sistem tie-break, până la 10 puncte, la fel ca în super tie-break-urile care decid partidele echilibrate de dublu.

Simona Halep s-a impus, în primul meci, în fața britanicei Johanna Konta, locul 7 WTA, cu scorul de 10-2, după 11 minute de joc. Victoria din sferturile de finală a fost urmată de un succes în fața campioanei olimpice Monica Puig, cu scorul de 10-5.

Jucătoarea română în vârstă de 25 de ani s-a impus și în finala cu rusoaica Svetlana Kuznețova, cu scorul de 10-6, adjudecându-și un premiu de 200.000 de dolari.

Simona Halep va dona jumătate din sumă unei instituții caritabile.

Românca se pregătește să își apere titlul WTA la puternicul turneu de la Madrid. În ultimii trei ani, Halep a ajuns de două ori în finală, pierzând cu Maria Șarapova în 2014, însă câștigând în fața jucătoarei slovace Dominika Cibulkova, anul trecut.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.