Simona Halep a câştigat punctul anului în tenisul feminin

Simona Halep, jucătoarea română de pe locul 3 în ierarhia mondial, a fost una din protagonistele celui mai urmărit schimb de mingi din 2014.

Clipul, care face parte din meciul câştigat de Simona Halep la Cincinnati în faţa belgiencei Kirsten Flipkens, scor 6-4, 6-2, a fost urmărit de peste 30.000 de persoane pe site-ul WTA.

Pe locul doi, la mare distanţă, cu puţin peste 10.000 de vizualizări, a fost un punct disputat de Venus Williams (SUA) și Angelique Kerber (Germania), la Montreal.

Loviturile extraordinare ale Simonei Halep (23 de ani) din meciul cu Kirsten Flipkens au făcut înconjurul lumii, iar după acea victorie, românca a urcat pe locul 2 în lume, poziţie de pe care avea să coboare însă spre sfârşitul sezonului.

Simona Halep ocupă şi poziţia a patra în topul Hot Shot Of 2014, cu o fază din meciul cu Agnieszka Radwanska, la Indian Wells. Acel meci nu este însă o amintire frumoasă pentru constănţeancă, ea pierzând duelul cu scorul de  6-3, 6-4 şi ratând calificarea în finala puternicului turneu american.

Jucătoarea din România se pregăteşte intens pentru noul sezon, care va debuta în primele zile ale anului viitor. Simona a participat azi la un eveniment organizat de un club de tenis din Mamaia, unde au fost invitaţi 350 de copii.

„Anul 2015 va fi foarte greu, pentru că am multe puncte de apărat. Am mai multă experienţă acum şi sper să ajung cât mai sus. Nu vreau să pun presiune pe mine, dar îmi doresc foarte mult să câştig un turneu de Grand Slam. Asta ar fi mai bine decît să ajung numărul 1 WTA”, a spus Simona Halep, citată de Mediafax.

Jucătoarea română va debuta în circuitul WTA din 2015 în china, la turneul de la Shenzen (5 ianuarie), unde va fi cap de serie numărul 1.