Simona Halep, aproape de recordul lui Ilie Năstase

Simona Halep a ajuns la 39 de săptămâni în fruntea clasamentului mondial și este la doar șapte zile de a egala recordul lui Ilie Năstase, care a condus timp de 40 de săptămâni ierarhia ATP.

Ilie Năstase a fost primul lider din istoria ATP, petrecând 40 de săptămâni, în 1973, pe primul loc în lume. Simona Halep, care a urcat pentru prima oară în fruntea clasamentului WTA anul trecut, își va păstra poziția fruntașă și în săptămâna următoare.

Constănțeanca a egalat-o pe franțuzoaica Amelie Mauresmo în topul jucătoarelor care au petrecut cel mai mult timp ca lider mondial, fiind pe locul 11 în clasamentul din toate timpurile.

Simona Halep revine pe teren în august

Simona Halep mai are, însă, multe trofee de câștigat pentru a-l egala pe Ilie Năstase. Fostul mare campion din România s-a impus în 58 de turnee în Era Open, în timp ce Simona Halep are doar 17 competiții câștigate în circuitul WTA.

Jucătoarea din România, în vârstă de 26 de ani, va reveni pe teren la turneul de la Montreal, începând cu 6 august. Simona Halep poate pierde prima poziție în clasament doar dacă daneza Caroline Wozniacki va câștiga turneele de la Washington și Montreal, iar constănțeanca este eliminată în primul tur la Montreal.

Cinci românce sunt prezente între primele 60 de jucătoare ale lumii, fiind și singurele în Top 100 WTA:

1. Simona Halep
24. Mihaela Buzărnescu
54. Sorana Cîrstea
55. Irina Begu
60. Monica Niculescu