Simona Halep – Angelique Kerber 5-7, 6-7 (2). Românca a fost eliminată în sferturile de finală la Wimbledon

Simona Halep  a ratat calificarea în semifinalele turneului de Grand Slam de la Wimbledon, după ce a fost învinsă de nemțoaica  Angelique Kerber.

În ciuda unei pregătiri sumare pentru cel mai important turneu al anului pe iarbă, Simona Halep, locul 5 mondial, a arătat un tenis frumos în prima săptămână la Londra, însă a cedat în fața câștigătoarei de la Australian Open 2016.

Românca nu a reușit să bifeze a doua semifinală din carieră de la Wimbledon, după cea pierdută, cu destul ghinion, în urmă cu doi ani, în fața canadiencei Eugenie Bouchard.

Nemțoaica se mai impusese doar o singură dată în fața româncei, în duelul de Fed Cup, de la Cluj-Napoca. De cealaltă parte, Simona Halep avea patru succese.

Simona Halep – Angelique Kerber 5-7, 6-7 (2)

Simona Halep a început game-ul suplimentar cu un mini-break, însă Kerber a răspuns imediat, cu două puncte câștigate pe serviciul româncei. Nemțoaica a evoluat apoi extraordinar, a avut și puțin noroc, însă a câștigat tie-break-ul cu 7-2.

Simona Halep* – Angelique Kerber 5-7, 6-6

Simona a reușit câteva dintre cele mai frumoase puncte ale meciului în acest game, pe care l-a câștigat, în ciuda unui start ezitant. Soarta setului secund va fi decisă în tie-break!

Simona Halep – Angelique Kerber* 5-7, 5-6

Nemțoaica revine în avantaj, acolo unde a fost aproape pe toată durata partidei. Simona va servi, din nou, să rămână în meci.

Simona Halep* – Angelique Kerber 5-7, 5-5

În sfârșit, Simona câștigă un game pe propriul serviciu și, la fel ca în primul set, egalează la 5. Chiar dacă Angelique Kerber pare să fie stăpână pe joc, românca nu se predă.

Simona Halep – Angelique Kerber* 5-7, 4-5

Halep mai câștigă o bătălie. Războiul nu s-a terminat. Românca are câteva zeci de secunde la dispoziție să își facă strategia pentru serviciu. Urmează încă un game de totul sau nimic pentru Halep.

Simona Halep nu se regăsește la serviciu. Românca a fost ezitantă pe parcursul întregului meci, iar acum nemțoaica are șansa să servească pentru meci.

Simona Halep* – Angelique Kerber 5-7, 3-5

Simona Halep nu se regăsește la serviciu. Românca a fost ezitantă pe parcursul întregului meci, iar acum nemțoaica are șansa să servească pentru meci.

Simona Halep – Angelique Kerber* 5-7, 3-4

Break Simona! Nu s-a terminat încă. Românca reușește să se adune și face un game excelent pe serviciul nemțoaicei, pe care îl câștigă la 15.

Simona Halep* – Angelique Kerber 5-7, 2-4

Al doilea game pierdut la zero de Simona, care cedează primul game pe propriul serviciu în setul doi. Se pare că aventura româncei la Wimbledon 2016 se apropie de sfârșit.

Simona Halep – Angelique Kerber* 5-7, 2-3

Halep se apără cu îndârjire. Sunt momente în care Kerber pare că joacă împotriva unui zid. Chiar și așa, românca nu reușește să o pună în încurcătură pe campioana de la Australian Open. După toate break-urile din primul set, în manșa secundă nu s-a reușit încă niciunul.

Simona Halep* – Angelique Kerber 5-7, 2-2

Simona egalează. Acest game a avut parte de cel mai lung schimb de mingi de până acum, 22 de lovituri, câștigat de Kerber, de primul as al meciului reușit de Halep, dar și de primul retur câștigător al nemțoaicei. Românca s-a impus la 40.

Simona Halep – Angelique Kerber* 5-7, 1-2

Jucătoarea din Germania nu cedează presiunii. O face, însă, românca. Simona Halep a greșit mult în acest game, pe care l-a cedat la 15.

Simona Halep* – Angelique Kerber 5-7, 1-1

Mult mai bun jocul Simonei pe propriul serviciu. Românca se impune la 15, după o serie de lovituri câștigătoare.

Simona Halep – Angelique Kerber* 5-7, 0-1

Primul game cu ”prelungiri” al meciului a venit în debutul setului secund. Nu a fost cu noroc pentru Simona, care pare tot mai nemulțumită de jocul ei. Kerber este jucătoarea mai ofensivă astăzi.

Simona Halep* – Angelique Kerber 5-7

Kerber câștigă primul set și își păstrează parcursul curat la Wimbledon 2016, unde n-a cedat încă vreun set. Simona Halep trebuie să își rezolve rapid problemele la serviciu. În primul set al meciului, românca a pierdut cinci game-uri pe propriul serviciu.

Simona Halep – Angelique Kerber* 5-6

Angelique Kerber răspunde cu un game alb. Nemțoaica a rezolvat soarta jocului cu ajutorul serivicului puternic de care dispune. Simona va fi din nou forțată să își apere serviciul pentru a rămâne în primul set.

Simona Halep* – Angelique Kerber 5-5

Pentru prima oară în meci, Simona a reușit să își câștige serviciul (la 15). Românca și-a stăpânit nervii, rezistând presiunii puse de jucătoarea din Germania, care poate deveni liderul mondial dacă Serena Williams pierde în sferturi, iar Kerber câștigă trofeul. Cele două jucătoare sunt din nou la egalitate.

Simona Halep – Angelique Kerber* 4-5

Pe cât de rău joacă Halep la serviciu, pe atât de bine se descurcă la primire. Românca a bifat un nou break, la 15, după câteva puncte foarte spectaculoase, de pe linia de fund a terenului.

Simona Halep* – Angelique Kerber 3-5

Angelique Kerber s-a desprins rapid la 40-0 și, în ciuda unei reveniri a Simonei Halep, care a câștigat următoarele două puncte, s-a impus din nou pe serivicul româncei. Simona a câștigat doar 6 din cele 22 de puncte pe propriul serviciu.

Simona Halep – Angelique Kerber* 3-4

Nivelul jocului crește, iar Simona pare mai mult decât capabilă să răspundă provocărilor nemțoaicei. Românca s-a impus la 30 pe serviciul adversarei. Meciul rămâne, astfel, în zodia break-urilor.

Simona Halep* – Angelique Kerber 2-4

Încă un game pierdut pe propriul serviciu de Simona. Românca nu reușește să o destabilizeze pe nemțoaică în startul punctelor, iar Kerber răspunde prin lovituri necruțătoare, extrem de bine plasate. Break la 15!

Simona Halep – Angelique Kerber* 2-3

Halep strânge din nou diferența de scor la un game. Românca nu a arătat semne de nervozitate după al doilea game pierdut pe propriul serviciu, reușind, la rândul său, al doilea break, la 15.

Simona Halep* – Angelique Kerber 1-3

Încă un break! Al treilea din primele patru game-uri ale meciului. A fost cel mai frumos game de până acum, cu schimburi lungi și spectaculoase. Kerber a câștigat la 30, fiind jucătoarea mai încrezătoare în acest start de partidă.

Simona Halep – Angelique Kerber* 1-2

Mult mai bine din partea Simonei. Halep a reușit un break imaculat, arătând încredere la retur și precizie în execuții.

Simona Halep* – Angelique Kerber 0-2

Kerber își continuă demonstrația de tenis, și reușește primul break al meciului. Nemțoaica s-a impus la 15, cu ajutorul unor lovituri extrem de puternice.

Simona Halep – Angelique Kerber* 0-1

Kerber, locul 4 în lume, câștigă primul serviciu, fără să piardă vreun punct în primul game al meciului. Jucătoarea din Germania, care preferă mâna stângă, și-a arătat avantajele: forță și tehnică.

Recomandările editorilor GreatNews: