Simona Halep a ajuns în semifinale la Australian Open, după o victorie încântătoare

Simona Halep, liderul mondial, a răpus-o în două seturi pe Karolina Pliskova, cap de serie 6, din Cehia, și va juca prima semifinală din carieră la turneul de Grand Slam de la Roland Garros.

După victoria splendidă din meciul cu Naomi Osaka, românca în vârstă de 26 a repetat evoluția și cu Pliskova. În ciuda unui start de partidă foarte slab, cehoaica impunându-se în primele trei game-uri ale partidei, Simona a reușit apoi să își impună ritmul și să domine categoric partida.

Românca a câștigat următoarele 9 game-uri ale meciului, trecându-și în cont atât primul set, cât și un avantaj considerabil în cel de-al doilea. Simona Halep, care pare să fi depășit complet problemele medicale de la gleznă, s-a impus, în cele din urmă, cu 6-3, 6-2, în fața Karolinei Pliskova, în față căreia nu a pierdut niciodată în circuitul WTA.

„Mă bucur mult că sunt în semifinale. Am mai fost în 2008, la juniori. E un sentiment plăcut. Este minunat să joc pe această arenă. Nu a fost cel mai bun start de meci, dar am știut că a trebuit să mă deplasez mai bine și să nu mai ratez. A început să deschid terenul, am servit bine. Totul a mers conform planului”, a spus, după meci, Simona Halep.

Românca a vorbit și despre hopul următor: ”Sigur o sa fie diferit meciul următor. Kerber pune multe mingi în teren, se deplasează bine. Trebuie să domin meciul. Vreau să mă bucur de această fază a competiției”.

În partida următoare, în semifinale, constănțeanca va juca împotriva campioanei germane Angelique Kerber, un fost număr 1 mondial și ex-câștigătoare a trofeului de la Australian Open, în 2016. Va fi cel de-al 10-lea duel dintre cele două jucătoare, Kerber (30 de ani) conducând cu 5-4.

În cealaltă semifinală feminină de la Melbourne se întâlnesc daneza Caroline Wozniacki, cap de serie 2, și belgianca Elise Mertens.