Simona Halep a strălucit cu Naomi Osaka. Românca este din nou în ”sferturi” la Australian Open

Simona Halep, neînvinsă în 2018, a obținut una dintre cele mai frumoase victorii ale sezonului: 6-3, 6-2, cu Naomi Osaka, din Japonia. Românca în vârstă de 26 de ani va avea o adversară din Cehia în sferturile de finală de la Australian Open, fază pe care a mai atins-o de două ori, însă pe care n-a depășit-o încă.

După victoria epică în fața americancei Lauren Davis, Simona Halep, prima favorită la Australian Open, a răpus-o și pe japoneza Naomi Osaka, scor 6-3, 6-2, în optimile de finală ale turneului de Grand Slam.

După evoluții succinte și hotărâte în primele două meciuri, Simona Halep a avut nevoie de aproape patru ore pentru a trece de Lauren Davis, în timp ce Naomi Osaka (20 de ani, locul 72 în lume), era deja la cel mai bun parcurs din carieră la un turneu de Grand Slam, după victoria cu favorita locală Ashleigh Barty, cap de serie 18.

Puternica și abila jucătoare niponă a arătat siguranță la serviciu încă din startul meciului, punând-o în mare dificultate pe Simona Halep, care a răspuns cu cinism, egalând game după game, după ce a salvat mai multe mingi de break. Liderul WTA a rezistat impecabil presiunii din startul meciului și a contraatacat în game-ul al șaptelea, când a reușit primul break al meciului.

Simona Halep nu i-a dat nicio șansă japonezei Naomi Osaka

Românca s-a îndepărtat apoi implacabil pe tabela de marcaj, câștigând primul set cu 6-3, după 43 de minute. Mult mai matură decât Osaka, Simona Halep a profitat de inteligența și abilitățile tehnice superioare și a obținut un avantaj important pe tabela de marcaj.

Nipona a răspuns cu vigoare în debutul setului secund, cu un prim break, însă nu a reușit să își mărească avantajul în game-ul următor. Naomi Osaka, al cărei joc aduce aminte mai mult de Serena Williams decât de Kimiko Date-Krum, a evoluat la un nivel excelent și în al treilea game, iar acest lucru a trezit multe dintre instinctele de campioană ale jucătoarei din România.

S-a făcut 4-1 pentru Simona, care nu i-a dat nicio șansă niponei, pe care a trimis-o acasă

Simona Halep se luptă și cu o accidentare la Australian Open

Glezna Simonei – accidentată în primul meci de la Melbourne – a rezistat și astăzi, ajutând-o să obțină și a treia victorie în fața japonezei (n.r. – prima în două seturi), după doar o oră și 19 minute de joc optim.

”A fost un meci bun. Sunt fericită că sunt din nou în sferturile de finală. Sunt mândră că am reușit să rămân concentrată, să lupt pentru fiecare punct. Acest turneu e ca un maraton pentru mine. Accidentarea e încă acolo, dar încerc să nu mă gândesc la ea. Mă bucur de moment”, a spus Halep după meci.

Pentru Simona Halep urmează al treilea sfert de finală al carierei la Australian Open. Precedentele două apariții în această fază a competiției, petrecute în 2014 și 2015, n-au avut un final fericit pentru constănțeancă: Dominika Cibulkova i-a cedat doar trei game-uri, iar Ekaterina Makarova, un an mai târziu, doar patru. De fiecare dată, Simona a cedat ultimul set la zero.

În acest an, mai mult ca niciodată, Simona Halep pare să fie pregătită psihic pentru a face pasul spre semifinale la Melbourne. Îi va ieși o cehoaică, fie favorita numărul 6, Karolina Pliskova, pe care o conduce cu 5-2, fie favorita 20, Barbora Strycova, care a pierdut doar o dată în cinci întâlniri cu românca.