Simona Halep a rămas fără antrenorul Darren Cahill

Australianul Darren Cahill a anunțat că nu o va mai pregăti și în sezonul următor pe campioana din România, liderul WTA, urmând să se dedice vieții de familie.

Simona Halep a postat un mesaj pe Facebook în care îi mulțumește australianului, care i-a fost alături în ultimii aproape patru ani și care a ajutat-o să cucerească primul titlu de Grand Slam din carieră: în această vară, la Roland Garros.

Darren Cahill a spus că motivul despărțirii a fost provocat exclusiv de problemele sale familiale.

”După ce m-am gândit și am discutat mult, cu mulți ani în care îmi petrec mai bine de 30 de săptămâni pe drum, departe de familia mea, am decis să iau o pauză de 12 luni, ca să-mi sprijin mai mult familia, copiii noștri intrând în etape importante ale vieții lor – ultimul an de liceu, pregătirile sportive și pentru colegiu, toate necesită tot mai mult timp”, a precizat antrenorul australian.

”Mulțumesc românilor că au adoptat un australian”

”Simona Halep este o tânără de mare clasă, o persoană pentru care am un mare respect”, a mai precizat Cahill, care i-a mulțumit româncei pentru ”înțelegere, generozitate și profesionalism”, a mai scris Cahill, care a avut câteva cuvinte și pentru români:

”Mulțumesc că în ultimii patru ani ați adoptat un australian ca și cum ar fi fost al vostru și m-ați făcut să mă simt binevenit în țara voastră. Mulțumesc”.

După un sezon excelent, în care a atins finala la Australian Open și a câștigat turneul de la Roland Garros, dominând copios clasamentul mondial, Simona Halep a descoperit că suferă de hernie și a ratat ultimele turnee din 2018.

Rămâne de văzut cum se va descurca românca în sezonul viitor și ce antrenor va alege să o pregătească în continuare.

”Îți mulțumesc mult, Darren Cahil, pentru toată munca ta asiduuă și pentru incredibilul sprijin din ultimii patru ani. Am fost atât de norocoasă să te am și ce parcurs am avut împreună! Își doresc ție și familiei tot binele și sunt sigură că ne vedem în curând!”, a scris Simona Halep pe o rețea de socializare.