Simona Halep a pierdut primul meci al anului

Simona Halep, numărul 1 mondial în topul tenisului feminin, a pierdut primul său meci de anul acesta. Românca a fost învinsă de Ashleigh Barty (numărul 15 WTA), la Sydney, în două seturi (6-4, 6-4). Jucătoarea australiancă o învinsese în primul tur și pe Jelena Ostapenko, tot în două seturi (6-3, 6-3).

Halep a fost aproape tot timpul meciului cu un pas în spatele adversarei și a căutat egalarea, având puține oportunități de a conduce jocul.

Simona Halep a jucat primul meci după o pauză de peste trei luni, în urma accidentării pe care a suferit-o la spate. În urma unui RMN, medicii au descoperit că are hernie de disc. Din această cauză a ratat și Turneul Campioanelor de anul trecut.

În urmă cu două săptămâni, Simona Halep spunea că este într-o formă fizică bună, că nu mai simte dureri și că este pregătită să ia startul în noul sezon.

„Spatele a fost bine în intersezon. Nu am avut dureri şi m-am antrenat la 100%. Am jucat câteva seturi, câteva meciuri. Deci, nicio durere, niciun stres, dar nu ştii niciodată sigur, până nu încep meciurile oficiale. (…)

Mă simt bine, mă simt odihnită, mă simt sănătoasă, mă simt relaxată. Nu am presiune, dar sunt motivată pentru a vedea cât de bună pot fi anul acesta. Va fi un început greu, pentru că se fac 3 luni fără meciuri oficile şi fără antrenor”, a declarat Halep, pentru WTA Insider.

Pentru Halep urmează Australian Open, care începe pe 14 ianuarie.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.