Simona Halep a învins-o superb pe Venus Williams. În ”optimi”, cu Serena!

Simona Halep a făcut azi un meci excelent la Melbourne. Foto: Australian Open / Facebook

Simona Halep, liderul mondial, s-a calificat în optimile de finală la Australian Open, după o victorie splendidă în fața americancei Venus Williams, scor 6-2, 6-3.

Dacă în primele două partide de la Melbourne, Simona a avut nevoie de trei seturi pentru a se impune, astăzi a reușit să o ”execute” rapid pe Venus Williams, în fața căreia a ajuns la trei victorii consecutive.

Venus Williams (38 de ani) s-a ținut aproape de Simona Halep (27 de ani) doar în primele patru game-uri ale meciului de pe arena Margaret Court. Numărul 1 WTA a reușit un break la 2-2 și, în ciuda eforturilor tot mai insistente ale adversarei sale, a reușit să își mărească treptat avantajul.

Constănțeanca a fost mai bună decât americanca la toate capitolele în primul set, câștigat cu 6-2, reușind chiar și mai mulți ași decât puternica Venus. Diferența în prima manșă a fost făcută de erorile neforțate. Venus a adunat 19, în timp ce Simona doar 6!

Simona și-a continuat recitalul și în setul secund, pe care l-a început cu un break, din nou, pe fondul erorilor neforțate ale experimentatei Venus. Americanca, dublă finalistă la Australian Open, a reușit să câștige la rândul ei pe serviciul româncei. S-a mers cap la cap până la 3-3, moment în care Halep a ”accelerat” din nou.

Venus n-a mai reușit să o ajungă din urmă pe campioana din România, care rămâne în cursa pentru a doua finală consecutivă la Australian Open. Partida s-a încheiat cu scorul de 6-2, 6-3, după 78 de minute de tenis de un înalt nivel.

Simona Halep încearcă ”dubla” în fața surorilor Williams

În optimile de finală, Simona Halep o va întâlni pe Serena Williams. Americanca în vârstă de 37 de ani, aflată abia pe locul 16 în clasamentul mondial, este într-o formă extraordinară. În primele trei meciuri la Australian Open, Serena n-a cedat în niciun set jucat mai mult de două game-uri!

Mai mult, împotriva Simonei, septupla campioană de la Melbourne a pierdut o singură dată, reușind să câștige de opt ori.