Simona Halep a făcut spectacol cu tânăra Sofia Kenin la Australian Open

După victoria chinuită din primul tur, Simona Halep a avut mult de tras și în al doilea meci la Australian Open. Liderul mondial a învins-o pe tânăra Sofia Kenin în trei seturi aprig disputate: 6-3, 6-7 (5), 6-4.

Simona s-a calificat în turul 3 la Australian Open, unde o va întâlni pe americanca Venus Williams, după un meci care a durat două ore și jumătate.

În primul set, românca în vârstă de 27 de ani nu i-a dat nicio șansă adversarei sale, care este cu șapte ani mai tânără, în turul doi la Australian Open. Halep a părut mult mai proaspătă decât americanca născută la Moscova, care venea după o săptămână plină, încheiată cu câștigarea primului titlu din carieră, la Hobart.

Constănțeanca a pornit ca din pușcă, reușind un break și servind apoi impecabil. Simona Halep și-a conservat avantajul până spre finalul manșei, când a mai câștigat o dată pe serviciul Sofiei Kenin și s-a impus cu 6-3.

Manșa secundă părea să aibă un destin similar. Halep a făcut repede un break, desprinzându-se la 3-0. Deși părea învinsă, Kenin a reușit, la rândul ei, să câștige trei game-uri consecutive. S-a mers cap la cap până în tie-break, acolo unde americanca a fost mai inspirată, adjudecându-și setul, cu scorul de 7-5 în game-ul suplimentar.

Setul decisiv a fost o bătălie crâncenă. Sofia Kenin a reușit primul break al manșei, detașându-se la 4-2, însă campioana din România a revenit imediat pe tabela de marcaj, cu un re-break. Simona a continuat să forțeze și nu a mai pierdut niciun game până la finalul partidei.

Este a doua victorie ”lungă” obținută de româncă la Melbourne în acest an, după succesul din primul tur cu puternica jucătoare din Estonia, Kaia Kanepi.

În partida următoare, Halep o va întâlni pe Venus Williams (SUA), care a eliminat-o azi, tot în trei seturi, scor 6-3, 4-6, 6-0, pe franțuzoaica Alize Cornet.

Venus (38 de ani), dublă finalistă la Australian open, a câștigat trei din cele cinci dueluri cu Simona Halep, însă românca s-a impus clar în ultimele două confruntări.