Simona Halep a anunțat că nu mai joacă tenis în 2022. De ce a luat această decizie

simona halep
Sursa: Instagram

Simona Halep a anunțat printr-un mesaj publicat pe Instagram că nu va mai juca tenis în 2022 deoarece trebuie să se refacă după operația pe care a făcut-o la nas.

Iată mesajul jucătoarei de tenis:

Salutări tuturor,

Aș dori să vă informez despre situația mea actuală, să reflectez la ceea ce s-a întâmplat anul acesta și, așa cum am făcut întotdeauna, să vă împărtășesc sentimentele mele profunde.

După cum știți deja, pentru că am vorbit de multe ori despre asta, în februarie am fost foarte aproape să renunț la tenis pentru că nu credeam că am suficientă putere pentru a reveni în top 10. Treceam prin multe momente de anxietate și am crezut că este timpul să mă opresc pentru că este nesănătos din punct de vedere emoțional.

Apoi am avut norocul să descopăr Academia lui Patrick, unde am simțit atât de multă pasiune încât mi-a redat pasiunea pentru tenis. Datorită lui Patrick, încet-încet am început să cred că încă pot juca tenis la un nivel bun. Am fost total deschisă la tot ceea ce mi-a spus să fac, la felul în care ar trebui să o fac și la cât ar trebui să muncesc. Am făcut totul.

Scopul meu era foarte clar: mi-am dat un an pentru a reveni în top 10.

Când iau o decizie, mă implic total, și am avut încredere 100% în Patrick, așa că am dorit ca doar oamenii lui să se ocupe de mine. Din acest motiv am făcut multe schimbări în echipa mea. Deoarece am simțit că acesta era lucrul corect: să mă dedic complet acestui proiect.

A fost o perioadă foarte grea deoarece întotdeauna pun presiune pe mine însămi și să am cel mai bun antrenor lângă mine a constituit o presiune în plus de a câștiga și de a avea rezultate bune.

Acest lucru a culminat cu atacul meu de panică din meciul de la Paris. Am simțit că Roland Garros este momentul în care trebuie să joc grozav ca urmare a întregii munci depuse. Nu am putut să fac față presiunii și am cedat.

Apoi am vorbit cu Patrick și i-am spus că trebuie să mă relaxez deoarece nu pot să joc cu această presiune pe care o pun pe mine și l-am rugat să aibă răbdare cu mine pentru următoarele 6 luni. Fără așteptări. M-a ascultat, a fost de acord și m-a susținut 100%.

După aceea am putut să joc un tenis foarte bun. Și mai rapid decât mă așteptam, în doar două luni, am fost din nou în Top 10. Obiectiv atins!

Dar apoi, când am pierdut la US Open, am realizat că sunt complex epuizată mental. Deja aveam probleme cu respirația de mulți ani și devenea tot mai rău, așa că am decis să urmez sfatul doctorilor și să mă operez.

Nu am putut să fac acest lucru până acum deoarece nu am găsit niciodată cele 3 luni necesare recuperării, deoarece tenisul era întotdeauna prioritatea mea numărul 1 în viață. Dar am simțit că este momentul potrivit să fac operația și totodată să fac ceva pentru mine. Din acest motiv am făcut și partea estetică, pe care am dorit să o fac de mult timp deoarece nu îmi plăcea deloc nasul meu. Așa că m-am operat, am rezolvat problema funcțională și partea estetică. Știu că mulți dintre voi mă puteți înțelege.

Nu știu cât de mult va dura recuperarea, pentru moment nu mă gândesc decât la ea. Ce e sigur e că în acest an nu voi mai putea participa la nicio competiție oficială.

Sezonul meu 2022 este terminat. 2022, ai fost un an interesant și plin! Ne întâlnim pe teren, 2023!

Încă am multe de făcut pe terenul de tenis și încă am câteva obiective.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.