#șîea. La fel ca Dragnea, Dăncilă critică protestul pentru autostrăzi

FOTO: Gov.ro viorica dăncilă
FOTO: Gov.ro

Primul ministru Viorica Dăncilă a criticat, la Forumul Industriei Auto, protestul pentru construirea de autostrăzi, susținând că este o problemă esențială pentru dezvoltarea României, oamenii au dreptate să fie supărați, însă lucrurile pot fi rezolvate doar „punând umărul la acțiune, nu făcând circ și declarații politice”.

Premierul Dăncilă a mai spus că PSD a fost partidul care a construit cei mai mulți kilometri de autostradă, în timp ce alte guvernări nu au făcut absolut nimic.

„Ne preocupă problema cea mai arzătoare pentru industria auto- infrastructura de transport. Am modificat legislația pentru a crește posibilitatea de a dezvolta infrastructura, inclusiv prin parteneriatul public-privat. (…) După atâția ani în care lucrurile au mers cu încetinitorul, guvernul pe care îl conduc a luat în piept această provocare și vom demonstra că se poate.
Oamenii au dreptate să fie supărați pentru ritmul în care s-a lucrat în acest domeniu, însă adevărul trebuie spus până la capăt. În guvernările PSD s-au făcut peste 500 de km de autostradă din cei existenți, în alte guvernări au fost 0 km și să nu uităm că ministrul transporturilor din 1999, devenit apoi președintele României, ne explica faptul că România nu are nevoie de autostrăzi, ne ajung drumurile naționale. Ne luptăm de ani buni cu această mentalitate profund greșită, dar și cu o serie de piedici puse parcă intenționat de unii”, a susținut Dăncilă.
Dăncilă a mai spus că problema autostrăzilor nu se poate rezolva făcând „circ” și prin „declarații politice”. „Este o problemă esențială (construirea de autostrăzi- n.red) pentru dezvoltarea viitoare a României, însă acest lucru nu-l putem rezolva decât punând umărul la acțiune nu făcând circ și declarații politice. Concret, săptămâna trecută au început lucrările la primii km la autostrada din Moldova”, a mai spus Dăncilă.
Vinerea trecută, în ziua protestului inițiat de antreprenorul Ștefan Mandachi, Liviu Dragnea, liderul PSD, i-a transmis că în loc „să facă circ” mai bine ar fi donat banii la niște case de copii.
„Ca să țipe unii acum că nu fac autostrăzi. Și niște șmecheri să urle că au făcut un metru de autostradă, când astăzi încep lucrările la Autostrada Moldova. Ei fac circ, noi facem autostrăzi. Ei țipă, noi dezvoltăm România. Acel om de afaceri care am înțeles că a cheltuit 100.000 euro pentru acest circ. Dacă tot avea banii ăștia, putea să îi doneze. Legea aprobată în Parlament e Târgu Mureș-Iași.
Ce căuta spre București? Totul este circ. Rămâne la latitudinea noastră să spunem adevărul. Nu vă cer să mințiți, să manipulați, vă cer să aveți curajul să spuneți oamenilor ce se întâmplă. Pentru că altfel îi lăsați pe acești circari conduși de leneși. Nu mai știu cum să îi zic lui Iohannis – leneș. Se supără, de fapt nu se supără că și pentru asta îi trebuie efort”, a declarat Liviu Dragnea.
Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.