Scene teribile pe șosea. Un șofer de TIR a vrut să scoată în decor un alt conducător auto

șofer teribilist
Foto: Captură YouTube

Un videoclip publicat pe internet, realizat de un participant la trafic, surprinde doi șoferi teribiliști care s-au șicanat în trafic de mai multe ori, punându-și în pericol nu doar propriile vieți, ci și pe cele ale altor șoferi.

Potrivit gazetavalceana.ro, incidentele s-au petrecut pe DN 7, în zona Seaca, pe sensul de mers Râmnicu Vâlcea – Sibiu.

În filmuleț se vede cum, la ora 7.43 și 52 de secunde, un șofer de TIR intră în depășirea unui autoturism pe partea stângă, însă apoi trage brusc de volan spre dreapta, împingând mașina spre marginea șoselei.

Șoferul mașinii a mărit apoi viteaza, pornind în urmărirea TIR-ului, iar cei doi șoferi s-au șicanat din nou câțiva metri mai în față.

Din păcate, șicanările în trafic au devenit ceva obișnuit în România. În urmă cu doar câteva zile, o șoferiță aflată la volanul unui BMW a fost deranjată că a fost claxonată în timp ce staționa pe mijlocul drumului. A plecat după cel care a claxonat-o, l-a ajuns din urmă și a trecut în față. Apoi a început să pună brusc frâne și să-l hărțuiască pe șoferul care-i atrăsese atenția. Polițiștii i-au suspendat dreptul de a conduce pentru 30 de zile.

Un alt caz s-a petrecut în luna februarie. La acea dată, un tânăr de 18 ani din Botoșani, care abia își luase permisul, a atacat un bătrân cu bâta și i-a spart luneta. Tânărul era nervos deoarece șoferul de 68 de ani nu s-a asigurat la schimbarea benzii și l-a acroșat în trafic. În mașină se aflau și o femeie și un copil, care au asistat îngroziți la întreaga scenă.

Agresivitatea în trafic este unul dintre principalele motive care duc la producerea de accidente rutiere. În ultimii ani, Asociaţia de Psihologie şi Siguranţă Rutieră “PsihoTrafiQ” a derulat campanii de responsabilizare a participanţilor la trafic, promovând educația rutieră și responsabilitatea în trafic.

Asociația a făcut și o serie de propuneri la Planul de Acțiuni 2016-2020 privind strategia de siguranță rutieră:

– introducerea orelor de conduită preventivă, de antrenament atitudinal funcțional în trafic pentru șoferi (orele de conduită preventivă ar trebui susținute de psihologi)
– evaluarea psihologică după producerea unui accident cu victime
– introducerea consilierii psihologice posttraumă
– program de consiliere pentru redobândirea de permis

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.