Sibiu, cea mai bună destinație turistică europeană în 2020?

Sibiu. Foto: Pixabay

Platforma ”European Best Destinations”, o asociație cu sediul la Bruxelles care promovează cultura și turismul în Europa, a nominalizat Sibiul pentru titlul de ”cea mai bună destinație turistică europeană în 2020”.

După ce a fost Capitală Culturală Europeană în 2007, iar din 2019 a devenit Regiune Gastronomică Europeană, Sibiul ar putea bifa o nouă distincție.

Doar pentru Târgul de Crăciun de anul trecut, Sibiul a fost vizitat de aproximativ două milioane de turiști.

Chiar și așa, pentru a deveni ”cea mai bună destinație turistică europeană din 2020”, Sibiul trebuie să învingă, însă, metropole precum Parisul, Roma, Berlin sau Praga.

Sibiu rămâne singurul oraș din România nominalizat la acest concurs. În 2019, orașul transilvănean s-a aflat pe locul al treilea în topul destinațiilor alese de turiștii străini.

Sibiu, cea mai bună destinație turistică din Europa?

Cele 20 de orașe rămase în cursă sunt afișate pe europeanbestdestination.com și pot fi votate până pe 5 februarie.

Iată trei mărturii ale unor turiști străini care au trecut prin Sibiu, potrivit Știrile ProTV:

Turistă din Regatul Unit: „Ai senzația aia de nou, e un loc interesant, istoria Sibiului e uimitoare! Nu e un oraș tipic, așa că e de venit și de descoperit”.

Turist spaniol: „Îmi plac clădirile, străzile, totul este atât de interesant”.

Turist israelian: „Mâncarea e excelentă! Are influențe ungurești, românești și germane. Este unul dintre cele mai frumoase orașe din țară, dar și din Europa!”.