Și bătrânii pot fi campioni. A devenit cel mai bun din lume la 41 de ani

Sportivii adevărați nu se dau bătuți niciodată. Ungurul Geza Imre este un exemplu excelent în acest sens.

La 41 de ani, sportivul maghiar Geza Imre a devenit pentru prima oară campion mondial în proba individuală de sabie. S-a întâmplat la Moscova, unde au loc Mondialele de scrimă.

Geza Imre, care a fost foarte aproape de titlul olimpic atât la Atena, în 2004, când a cucerit argintul, cât și la Atlanta, în 1996, unde a fost medaliat cu bronz, a dat, în sfrâșit, lovitura.

În finala de la Moscova el l-a învins, la tușa de aur, cu scorul de 15-14, pe francezul Gauthier Grumier, sportiv mai tânăr cu zece ani.

„Sunt aproape 23 de ani de când sunt sportiv și am devenit, în sfârșit, campion mondial la individual. Nu vă puteți imagina cât sunt de mulțumit!”, a spus Geza Imre după ce a coborât de pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

Spadasinul din Ungaria, care este căsătorit cu fosta mare handbalistă Beatrix Kokeny, mai are trei titluri mondiale în palmares, însă toate cucerite cu echipa, cel mai recent fiind obținut în 2013, acasă, la Budapesta.

Competiția feminină de spadă de la Moscova a fost câștigată de italianca Rosella Flamingo, care și-a apărat, astfel, titlul cucerit în urmă cu un an, la Kazan.

Româncele, care formează cea mai puternică echipă din spada mondială, nu au trecut de sferturi. Loredana Dinu și Simona Gherman au ratat calificarea în semifinale, fiind învinse de Sarra Besbes (Tunisia, 14-15), respectiv Xu Anqi (China, 10-15).

Ana Maria Brânză, cea mai titrată spadasină a României, a părăsit întrecerea, în mod cu totul surprinzător, în turul 2.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Locuri de muncă în construcții în Germania, Danemarca, Franța. Salarii de peste 1.700 de euro
Locuri de muncă în vânzări, în Germania și Austria. Contract legal, încheiat direct cu angajatorul
Locuri de muncă în fabrici din Germania și Olanda. Salariile ajung la 2.700 de euro