Bătălie românească în China: Simona Halep se luptă cu Irina Begu pentru prima finală din 2018

Simona Halep a învins-o ușor pe bileorusa Aryna Sabalenka la Shenzhen și se va lupta în semifinale cu o altă româncă, Irina-Camelia Begu, învingătoare a unguroaicei Timea Babos.

Simona a început meciul cu bielorusa Sabalenka la fel cum îl încheiase pe cel cu chinezoaica Duan, din turul precedent de la Shenzhen: în forță! Românca s-a desprins rapid la 3-0, reușind două break-uri. Tânăra sa adversară, copleșită de jocul exact al româncei, a bifat și ea un break, însă a fost doar un foc de paie, Halep adjudecându-și primul set cu scorul de 6-2, după mai puțin de o jumătate de oră de joc.

Diferența în primul set s-a făcut pe al doilea serviciu al bielorusei, care nu a reușit să facă față returului necruțător al liderului mondial.

În manșa secundă, Aryna Sabalenka a dat o replică mai viguroasă, însă rezultatul a fost același: 6-2 pentru numărul 1 mondial, care obține o victorie facilă împotriva unei jucătoare care promite și rămâne în cursă pentru cel de-al doilea trofeu din carieră la turneul din China, după cel obținut în urmă cu trei ani.

Simona Halep a învins-o de fiecare dată pe Irina Begu

În semifinale, Simona (26 de ani) va încrucișa racheta cu cealaltă româncă rămasă în competiție: Irina Begu. Bucureșteanca în vârstă de 27 de ani, aflată pe locul 43 în lume, a trecut, în primul meci al zilei la Shenzhen, de unguroaica Timea Babos, după un dublu 7-5.

Pentru accederea în semifinale, Irina și Simona vor primi 40 de puncte WTA și câte un cec în valoare de 43.663 de dolari. Tot în semifinale s-a calificat și rusoaica Maria Șarapova, care a dispus ușor de kazaha Zarina Diyas, 6-3, 6-3.

Cele două românce s-au întâlnit de cinci ori până acum (n.r. – de trei ori în circuitul WTA), Halep câștigând de fiecare dată.

Halep și Begu, colege în semifinale la dublu

Irina-Camelia Begu și Simona Halep sunt în semifinalele de la Shenzhen și în concursul de dublu. Cele două românce, care fac echipă, se vor duela pentru un loc în ultimul act cu perechea formată din rusoaica Anna Blinkova și nemțoaica Nicola Geuer.

Pentru Simona ar fi doar a doua finală de dublu din carieră în circuitul WTA, după cea pierdută, în vara anului 2016, alături de Monica Niculescu, la Montreal, în Canada.