Serghei Lavrov spune că Rusia nu ia în considerare folosirea armelor nucleare „în acest stadiu” al războiului din Ucraina

serghei lavrov
Serghei Lavrov, ministrul de Externe rus. Sursa: Kremlin.ru / United States Department of Energy / Wikipedia

Ministrul de Externe rus Serghei Lavrov a declarat marți, 19 aprilie, că Rusia folosește doar „arme convenționale” în Ucraina, relatează agenția de presă Interfax, citată de Sky News.

El fusese întrebat dacă Rusia ia în calcul să folosească arme nucleare în Ucraina.

Însă agenția de presă de stat din Rusia, RIA Novosti, a prezentat o versiune completă a declarației sale. Potrivit RIA Novosti, ministrul a spus „în acest stadiu luăm în calcul opțiunea armelor convenționale”.

Referirea făcută la „stadiul actual” al războiului ar putea sugera o amenințare cu privire la un viitor în care ar putea fi folosite arme nucleare, mai notează Sky News.

La începutul războiului din Ucraina, la finalul lunii februarie, președintele rus Vladimir Putin a ordonat Armatei să pună în alertă forțele nucleare de descurajare ale Rusiei, ca răspuns la „afirmațiile agresive” ale țărilor NATO.

Ordinul a fost dat în cadrul unei întâlniri între Putin, ministrul Apărării Serghei Șoigu și șeful Statului Major al Forțelor Armate ale Rusiei Valerî Gerasimov.

„Înalți oficiali ai țărilor NATO fac afirmații agresive despre țara noastră, așa că îi ordon ministrului Apărării și șefului Statului Major să plaseze în regim de alertă specială forțele de descurajare ale Rusiei”, a spus Putin în timpul întâlnirii, potrivit agenției de presă Interfax din Rusia.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.