Serena Williams se luptă cu istoria la US Open 2020, turneul de Grand Slam fără spectatori

FOTO: Boss Tweed/via Wikimedia commons
Serena Williams FOTO: Boss Tweed/via Wikimedia commons

Legendara jucătoare de tenis americană Serena Williams a început drumul către egalarea recordului de titluri de Grand Slam la US Open 2020, cu o victorie așteptată în fața compatrioatei Kristie Ahn (7-5, 6-4).

A fost cel de-al 102-lea succes pe cimentul de la New York pentru Serena, care a depășit-o astfel pe Chris Evert în topul celor mai multe victorii la US Open.

La 38 de ani, Serenea Williams recunoaște: ”Cred că nu apreciez suficient cât de mult înseamnă aceste recorduri. E un lucru nefericit, dar sunt în mijlocul unui Grand Slam. Nu e momentul să mă gândesc la recorduri. Mă gândesc doar cum să câștig turneul”.

Câștigătoare deja de șase ori la Flushing Meadows, Serena Williams poate egala, printr-o nouă izbândă, recordul de titluri de Grand Slam, deținut de australianca Margaret Court (24), dar și cel de finale de Grand Slam (Chirs Evert – 34).

Serena deține deja recordul absolut de victorii în turneele de Grand Slam (351).

Cap de serie 3 la Flushing Meadows în acest an, Serena va încrucișa racheta în turul doi cu rusoaica Margarita Gasparyan, iar în turul al treilea e posibil un duel cu Sloane Stephens, una dintre marile sale rivale.

Sorana Cîrstea și Patricia Țig, singurele românce în turul 2 la US Open 2020

Simona Halep și multe alte jucătoare de top, printre care și deținătoarea trofeului, canadianca Bianca Andreescu, au ales să nu participe la cea de-a 140-a ediție a Campionatelor de tenis ale Statelor Unite ale Americii, spunând că întrecerea nu ar îndeplini condițiile de siguranță, pe fondul pandemiei de coronavirus.

La turneul de la New York, care se desfășoară fără spectatori în tribune, s-au calificat în turul al doilea și româncele Sorana Cîrstea și Patricia Țig. Sorana (30 de ani) a învins-o pe Christina McHale, din SUA, cu 6-4, 7-5, și va juca împotriva britanicei Johanna Konta.

Patricia Țig, aflată tot în jumătatea inferioară a tabloului, a spulberat-o pe nipona Kurumi Nara (6-1, 6-0), însă pentru a ajunge în turul trei la US Open trebuie să facă un meci la fel de bun împotriva Donnei Vekici, din Croația.