Serena Williams, bătută măr de sora sa, Venus, la Indian Wells

FOTO: Boss Tweed/via Wikimedia commons
Serena Williams FOTO: Boss Tweed/via Wikimedia commons

Simona Halep a scăpat de Serena Williams la turneul de la Indian Wells. Americanca a fost învinsă, în două seturi, scor 3-6, 4-6, de sora sa, Venus, aceasta fiind primul eșec al fostului lider mondial de la revenirea pe terenul de tenis.

Serena (36 de ani) și-a pierdut de patru ori serviciul în fața surorii sale mai mari, Venus (37 de ani), sub privirile a peste 10.000 de spectatori, printre care și liderul mondial, românca Simona Halep.

”Evident, nu a fost un meci ușor”, a glumit Serena. Americanca nu mai participase la niciun turneu de la finala câștigată la Australian Open 2017, chiar în fața surorii Venus.

A fost cea de-a 29-a întâlnire între cele două. Serena, care nu mai pierduse de opt dueluri în fața surorii sale, conduce cu 17 la 12.

”A fost bine că am jucat și am încercat să intru în ritmul marilor meciuri”, a mai spus Serena, care a născut o fetiță în urmă cu șase luni. ”Nu am jucat cel mai bun tenis al meu. E loc de mult mai bine. Trebuie să fac lucrurile din ce în ce mai bine la fiecare turneu”, a adăugat cea mai titrată jucătoare de tenis din istorie.

Simona Halep va încerca, în această seară, de la ora 20:00, să ajungă în sferturile de finală la Indian Wells, turneu dotat cu premii totale de peste 8,6 milioane de dolari.

Românca va rămâne pe primul loc în lume indiferent de rezultatul partidei cu chinezoaica Wang Qiang, pe care o întâlnește pentru prima oară în carieră. Asiatica face un turneu excelent, eliminând deja jucătoare de valoare: elvețianca Timea Bacsinszky, belgianca Elise Mertens și Kristina Mladenovic, din Franța.

Dacă va câștiga, Simona Halep va juca în ”sferturi” împotriva învingătoarei partidei dintre cehoaica Marketa Vondrousova și croata Petra Martici.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.