Serena, jucătoarea anului. Simona, preferata fanilor

Americanca Serena Williams (33 de ani) a fost numită ”Jucătoarea anului 2014” în tenisul mondial, în timp ce Simona Halep a câștigat alegerile pe internet, aproape jumătate dintre voturi fiind pentru românca de 23 de ani.

Serena Williams a primit 36 din cele 58 de voturi exprimate de jurnaliști, care au desemnat-o, pentru a șasea oară, cea mai bună jucătoare a anului.

Cu toate că a intrat mai greu în ritm, dezamăgind la primele trei turnee de Grand Slam, americanca și-a revenit pe teren propriu, adjudecându-și titlul la US Open, al 18-lea din prodigioasa ei carieră.

Victoria clară obținută de Serena în finala Turneului Campionilor în fața Simonei Halep, venită după un eșec la fel de dur provocat de româncă, a cântărit, probabil, foarte mult în alegerea jurnaliștilor WTA.

Simona Halep a avut, de asemenea, un sezon extraordinar, însă neînsoțit de un trofeu major. Jucătoarea română a fost singura jucătoare din Top 10 care a reușit să o învingă pe Serena Williams în 2014.

Simona rămâne foarte populară în România, evidente fiind rezultatele votului fanilor, de pe site-ul WTA, iar perspectivele ei pentru 2015 par să fie extrem de avantajoase.

Specialiștii WTA au numit-o pe tânăra Eugenie Bouchard drept jucătoarea care și-a îmbunătățit cel mai mult jocul în 2014, titlu pe care anul trecut îl câștigase Simona Halep.

De asemenea, croata Mirjana Lucic-Baroni, care a eliminat-o surprinzător pe jucătoarea din România la US Open, este considerată ”revenirea anului” în circuitul WTA.