Șerban Nicolae vrea să fie președintele României. Și-a anunțat candidatura!

șerban nicolae
Senatorul PSD Șerban Nicolae. Foto: Pagina de Facebook Șerban Nicolae

Senatorul PSD Şerban Nicolae şi-a anunţat, în şedinţa Comitetului Executiv, dorinţa de a candida la alegerile prezidenţiale.

Potrivit unor surse din PSD, citate de Mediafax, Șerban Nicolae a anunțat că vrea să fie candidatul partidului la alegerile prezidențiale de la sfârșitul acestui an.

De asemenea, social-democraţii au decis, în Comitetul Executiv să organizeze Congresul pentru alegerea preşedintelui, preşedintelui executiv şi a secretarului general pe 29 iunie.

”Fiecare coleg sau colegă care își exprimă dorința de a candida vor spune în fața Comitetului Executiv Național, vom face sondaje și, bineînțeles, cel care va fi cel mai bine plasat în sondaje și va avea votul Congresului, va fi cel care va reprezenta PSD în alegerile prezidențiale”, a comentat Vasilica Viorica Dăncilă, premierul României, situația candidaților PSD pentru Palatul Cotroceni.

Nu în urmă cu multe ore, Șerban Nicolae a făcut o serie de declarații aberante, în plenul Senatului, despre românii care n-au putut să voteze în Diaspora, deși au stat ore întregi la coadă.

„Haideţi să fim de acord că cetăţenii români sunt egali, că dacă în vârful muntelui se votează la secţia de votare prin deplasarea persoanei indiferent de vârstă până la secţia de votare, să nu facem pentru alţi cetăţeni drept de vot din vârful patului, prin corespondenţă sau electronic”, preciza omul care dorește să fie șeful statului român.

Șerban Nicolae, care este senator de București, are 51 de ani, iar mai mult de jumătate din viață și-a petrecut-o în PSD. El a intrat în FSN în 1990, la patru ani după ce absolvise Liceul Industrial 37 din București.

A muncit la Întreprinderea Mecanică Fină din București, iar apoi a obținut licența în Drept la Universitatea Româno-Americană, în 1997. A fost unul dintre apropiații lui Adrian Năstase, devenind, în 2004, ministru pentru Relația cu Parlamentul.

A ocupat diverse funcții, cum ar fi chestor al Senatului și secretar de stat. Șerban Nicolae s-a remarcat în ultimii ani ca un fervent apărător al persoanelor acuzate de fapte de corupție, în special politicieni, promovând numeroase măsuri legislative în acest sens.