Sentință record în cazul lui Gheorghe Dincă. Ce pedeapsă a primit

Gheorghe Dincă FOTO: Poliția Română
Gheorghe Dincă FOTO: Poliția Română

Gheorghe Dincă a fost condamnat la 30 de ani de închisoare, pedeapsa maximă cerută de procurori. Pedepsele cumulate pentru toate infracțiuniile pentru care a fost găsit vinovat Gheorghe Dincă ajung la 108 ani de închisoare, relatează Știrile Pro TV.

În România însă nu se execută pedepsele cumulate, ci doar cea mai mare dintre ele.

Gheorghe Dincă are 69 de ani, iar pedeapsa maximă pe care procurorii au putut să o solicite în cazul lui a fost de 30 de ani.

Gheorghe Dincă a fost trimis în judecată în ianuarie 2020 pentru trafic de persoane, trafic de minori, viol, omor calificat și profanare de cadavre. El este acuzat că le-a ucis pe Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu.

Gheorghe Dincă susține că nu le-a ucis pe Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu. Conform acestuia, cele două adolescnete ar fi fost luate din casa sa de către alte persoane.

Sentința a fost dată de Tribunalul Olt și nu este definitivă. În prezent, Gheorghe Dincă este închis la Penitenciarul Craiova.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.