Senatorul PNL Vergil Chițac, dus fără izoletă la spital

vergil chițac fără izoletă
Foto: Captură Digi 24

Senatorul PNL Vergil Chiţac, confirmat cu noul coronavirus, a fost dus fără izoletă la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa, rezultă din imaginile transmise de postul de televiziune Digi 24.

Potrivit sursei citate, deși cei de la Direcția de Sănătate Publică s-au dus cu izoleta la domiciliul său, senatorul a refuzat să urce în izoletă.

De asemenea, nici soția sa și nici asistentul său nu au fost transportați în izoletă.

Senatorul și soția sa nu aveau niciun fel de protecție: nici măști pe față, nici mănuși sau alte echipamente.

Doar asistenul senatorului purta o mască.

vergil chițac
Foto: Captură Digi 24
vergil chițac
Foto: Captură Digi 24

Senatorul PNL a fost recent la o reuniune în străinătate, iar acolo s-a întâlnit cu un parlamentar francez care era și el purtător al virusului COVID-19.

Din momentul în care s-a întors în țară parlamentarul român s-a aflat o bună parte din timp în izolare la domiciliu, însă a apucat să se ducă și în Parlament. După mai multe zile medicii au făcut testele și au confirmat că el este infectat cu COVID-19.

El și-a infectat și fiul, soția și asistentul cu COVID-19.

Senatorul a participat și la reuniunea Biroului Politic Național al PNL, iar premierul interimar Ludovic Orban a intrat în contact cu Vergil Chițac.

Din acest motiv, toți membrii Biroului Politic Național se vor izola la domiciu, iar miniștrii se vor izola în cabinetele lor.

Ludovic Orban va intra și el în izolare: „Mă voi izola la Vila Lac 1, unde vom avea în continuare toate atribuțiile exercitate în cele mai bune condiții”.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.