Șeful Transelectrica a prezentat o diplomă falsă și a fost dat afară! Îi ia locul Claudia Gina Anastase

Scandal la vârful unei mari companii de stat. Fostul șef al Transelectrica, Marius Dănuț Carașol, a fost prins cu o diplomă falsă de inginer, iar în locul său a fost instalată Claudia Gina Anastase, vicepreședintele organizației PSD Cluj.

Carașol n-a reușit să probeze că are studiile cu care se fălea, și anume absolvirea cursurilor la Politehnica București. În urma unei anchete apărute în presă, Marius Dănuț Carașol a fost eliberat din funcție. Ministrul Economiei, Niculae Bădălău, a fost informat de Consiliul de Supraveghere că s-au luat măsurile necesare pentru repararea reputației Transelectrica, o companie de stat listată la Bursa de Valori București.

În locul impostorului Carașol, în funcția de Președinte al Directoratului Transelectrica va fi numită Claudia Gina Anastase, un economist cu experiență în domeniu.

Din 2012 până în 2018, Claudia Gina Anastase a ocupat, din anul 2012, poziţia de director al Sucursalei de Transport Cluj a CNTEE Transelectrica SA.

De-a lungul carierei sale, a lucrat atât la privat, între 2000 și 2009, ca administrator societate de contabilitate, cât și în sectorul public, după 2009, ca director coordonator adjunct la Oficiul Județean de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit Cluj.

A absolvit Facultatea de Științe Economice, din cadrul Universității “Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, sectia Management Industrie, iar în 2006 a obținut, ca șef de promoție, diploma de master în specializarea “Management Politic” la Școala de Studii Academice Postuniversitare “Ovidiu Șincai” din București.

Claudia Gina Anastase este un membru important al PSD Cluj.