Șeful salvamarilor, înfuriat de turiștii care nu respectă steagul roșu: „Ne-am transformat în babysitter?”

FOTO Captură video Antena1

FOTO Captură video Antena1

Vasile Borteș, șeful salvamarilor din sudul litoralului, i-a criticat dur pe turiștii care intră în apă atunci când nu au voie.

Declarațiile sale vin în contextul în care în dimineața zilei de luni, 8 august, un tânăr a ignorat steagul roșu și a intrat în apă în stațiunea Saturn. Acum, el este resuscitat de salvamari.

„Nu își iau medicamentația, leșină pe plajă. Părinții sau bunicii să aibă grijă de copii! Ieri ne-am confruntat cu 3 cazuri de copii dispăruți. Ne-am transformat în babysitter? Să aibă grijă de copii! Ce să mai dai sfaturi, când de ani de zile batem monedă: aveți grijă la copii, luați-vă pastilele, stați la umbră, hidratați-vă, nu mai intrați în apă după ce ați mâncat sau băut! Aveți grijă de viața voastră, fiecare viață este foarte importantă”, a declarat Borteș la postul de televiziune Digi 24.

„După cum arată prognoza, s-ar putea să avem o săptămână și jumătate steagul roșu pe litoral. Salvamarii o să fie înnebuniți. Dacă până acum alergau 10 kilometri, cred că azi vor alerga 15 – 20 de kilometri ca să salveze fiecare om care oricum nu are ce căuta în apă”, a mai comentat el.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version