Șeful Poliției a fost demis de Carmen Dan

poliția DNA achiziții
FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a anunțat că îl demite pe șeful Poliției Române, Bogdan Despescu, fiind nemulțumită de reacția și atitudinea în cazul suspectului pedofil angajat de mai mulți ani în Poliție.

Noul șef al Poliției va fi Cătălin Ioniță, chestorul-șef al Direcției Generale Anticorupție. Carmen Dan s-a arătat nemulțumită de explicațiile primite de la Poliție și a spus că a fost „o abordare superficială” și lipsă de asumare din partea celor care sunt responsabili.

Ministrul a criticat faptul că problema testelor psihologice care nu mai sunt corespunzătoare este adusă în discuție abia acum, după ce ani de zile s-a mers pe principiul „las’ că merge şi aşa”. Carmen Dan a dezvăluit, totodată, că se folosesc teste psihologice „fără licențe”.

Printre cei cărora le-a cerut demisia se numără și șeful Serviciului Omoruri din Poliția București, Radu Gavriș. Acesta, la sfârșitul lunii decembrie, a criticat dur modificările pe care parlamentarii PSD-ALDE vor să le opereze la Codurile Penale.

Gavriș este unul dintre cei mai apreciați polițiști români, structură pe care o conduce având zero cazuri de crimă cu autor necunoscut.

„Într-un interviu pentru Digi24, Radu Gavriș afirmă că dacă aceste modificări intră în vigoare, „vor fi autori de omor, viol, pedofilie, care fie nu vor putea fi prinși, fie, dacă sunt identificați, nu vor putea fi probați, cu toată bunovoința și munca pe care o depunem”.

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.