Șeful Pfizer spune că acesta ar fi ultimul val de COVID-19: Ne vom întoarce la viața normală

CEO-ul Pfizer, Albert Bourla FOTO: Captură Youtube
CEO-ul Pfizer, Albert Bourla FOTO: Captură Youtube

CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, spune că deși „cel mai probabil scenariu” este acela în care coronavirusul va continua să circule câțiva ani, este de părere că acesta este ultimul val de infecții care va necesita impunerea de restricții.

Potrivit The Times of Israel, Bourla a făcut declarațiile în cadrul unui interviu pe care l-a acordat televiziunii franceze BFM TV, cu ocazia anunțării unui pachet de investiții pe care Pfizer urmează să le facă în Franța.

CEO-ul Pfizer a mai precizat că oamenii vor avea nevoie în continuare de vaccinare cu doze „booster” și a subliniat din nou că vaccinul dezvoltat împreună cu BioNTech este sigur și are eficacitate.

„Este important ca oamenii să primească cele trei doze ale schemei vaccinului Pfizer și vor avea probabil nevoie de boostere anuale deși persoanele imunocompromise ar putea avea nevoie de ele la fiecare patru luni. (…) Copiii trebuie vaccinați pentru a-i proteja. Eficacitatea (n.r. vaccinului) în rândul copiilor este foarte, foarte, foarte bună”, a mai spus Bourla.

Albert Bourla a declarat de asemenea că viața s-ar putea întoarce la normalitate în cursul acestei primăveri, după doi ani de pandemie.

„Vom putea în curând să ne reluăm o viață normală”, a declarat acesta într-un interviu separat acordat cotidianului Le Figaro.

„Suntem bine poziționați pentru a atinge acest obiectiv în primăvară mulțumită tuturor uneltelor pe care le avem la dispoziție: testele, vaccinurile foarte eficace și primele tratamente care pot fi administrate acasă”, a precizat el.