Șeful delegației TVR la Cupa Mondială din Qatar a cumpărat peste 700 de bilete și le-a revândut la suprapreț

cupa mondială de fotbal din qatar
Foto: U.S. Department of State / Wikipedia.org

Cristi Oprean, șeful delegaţiei TVR la Cupa Mondială de Fotbal din Qatar, a cumpărat peste 700 de bilete la meciuri de la Campionatul Mondial, pe care ulterior le-a revândut, relatează „Pagina de Media”.

Televiziunea Publică a anunţat că a depus plângere penală împotriva lui Cristi Oprean, care şi-a dat demisia din instituţie săptămâna trecută.

Iniţial, într-un interviu acordat în Paginademedia.ro, Cristi Oprean a declarat că a cumpărat doar 64 de bilete la meciurile din ultimele faze (semifinale şi finala), „pentru prieteni”.

Însă reprezentanții TVR au consultat portalul oficial pus la dispoziţie de FIFA pentru comanda biletelor și au descoperit că Oprean a achiziţionat în numele TVR, dar fără să fie mandatat în acest sens, 712 bilete pentru diferite partide de la Campionatul Mondial de Fotbal 2022.

Biletele erau oferite TVR la prețuri speciale.

Totul a început după ce o persoană a trimis TVR mai multe e-mail-uri în care reclama faptul că Oprean, coordonatorul delegaţiei televiziunii publice la Campionatul Mondial din Qatar, i-a vândut bilete pentru partida Franţa – Maroc. Tichetele erau marcate „ROTVR”, acestea fiind destinate Televiziunii Române, în calitate de broadcaster oficial al evenimentului pentru România, iar reclamantul nu a putut intra pe stadion din cauza condiţiilor speciale în care biletele puteau fi folosite.

De asemenea, cetăţeanul a reclamat faptul că a plătit o sumă mult mai mare decât cea înscrisă pe bilete.

Conducerea TVR a sesizat organele de urmărire penală în acest caz.