Șeful ANAF a fost demis. Cine vine în locul său

Mihaela Triculescu
Mihaela Triculescu

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a confirmat faptul că a cerut schimbarea lui Ionuț Mișa din fruntea ANAF. Potrivit Digi24, premierul a semnat demiterea sa.

„Am solicitat doamnei premier revocarea din funcție a lui Ionuț Mișa de la conducerea ANAF. Anul 2019 e unul cu multe provocări, iar ANAF trebuie să își schimbe radical comportomanetul în economie. Trebuie să arate că are un comportament onest față de contribuabul, fie el persoană fizică sau juridică.

Trebuie o reformă a fiscalului, trebuie informatizat sistemul, trebui simplificat modul în care ANAF acționează în raport cu contribuabilul. Ne trebuie, de asemenea, o colectare mai bună, pe zona de TVA și nu numai.

Cred că e foarte important ca ANAF să demonstreze că are un rol echitabil în raport cu mediul de afaceri, să avem un randament cât mai ridicat. Consider că pentru asta e nevoie de o nouă conducere”, a declarat Teodorovici.

Întrebat ce părere are despre posibila sa demitere, Ionuţ Mişa a declarat pentru sursa citată că Teodorovici ar trebui de fapt să felicite Fiscul pentru rezultatele obţinute.

În locul lui Mișa vine Mihaela Triculescu. Potrivit unui comunicat de presă trimis de Guvern, Triculescu este economist cu peste 19 ani de experiență în mediul privat.

„Desemnarea doamnei Mihaela Triculescu la conducerea ANAF a fost stabilită după evaluarea mai multor propuneri făcute de ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici. Doamna Mihaela Triculescu este economist cu o vastă experiență.

În ultimii trei ani a fost practician în insolvență, asigurând managementul procedurii de insolvență pentru mai multe companii. Noul președinte ANAF este licențiat în economie și absolvent al studiilor de master disciplina „Analiză diagnostic și evaluarea afacerilor” la Universitatea din Craiova, Facultatea de Științe Economice”, se mai arată în comunicatul Guvernului.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.