Șefii și patronii Antenelor, condamnați la închisoare pentru șantaj. Ce pedepse au primit

Directorul general Antena Group, Sorin Alexandrescu, patroana trustului Intact Camelia Voiculescu și tatăl său Dan Voiculescu, fondatorului trustului, au fost condamnați pentru șantaj.

* Sorin Alexandrescu, directorul general Antena Group, a primit 3 ani și jumătate de închisoare cu executare

* Dan Voiculescu, aflat deja în închisoare, a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu executare

* Șerban Pop, fost președinte al ANAF, a primit 2 ani de închisoare cu executare

* Camelia Voiculescu, patroana trustului Intact, a primit 2 ani de închisoare cu suspendare

Sentința a fost dată de judecătorii Curții de Apel București, însă ea nu este definitivă. Procurorii DNA, care au cerut pedepse mai mari, au anunţat că vor contesta decizia, informează Digi24.

Condamnările au fost date în dosarul „RCS & RDS – Antena Group”. Judecătorii l-au găsit vinovat de şantaj în formă continuată pe Sorin Alexandrescu. Potrivit probelor prezentate, el l-a amenințat direct pe administratorul RCS&RDS că va difuza informaţii compromiţătoare despre el dacă nu semnează un contract prestabilit, în valoare de 35 de milioane de euro, pentru retransmisia pe satelit a posturilor Antena Group.

Instanța a decis. Ce despăgubire va primi familia lui Ionuț Anghel, copilul ucis de maidanezi

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au ajuns la concluzia că, în spatele acestui şantaj, au fost Dan Voiculescu şi fiica sa, Camelia.

Pentru că Dan Voiculescu execută deja o condamnare definitivă, pedeapsa de acum a fost contopită cu cea primită în procesul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare, care este de zece ani. Astfel, el o va executa pe cea mai mare dintre ele, mai notează digi24.ro.

Fostul şef al ANAF a fost condamnat deoarece a divulgat informaţii carre nu sunt destinate publicităţii. Informațiile pe care i le-a oferit lui Sorin Alexandrescu au stat la baza şantajului.

Instanţa a mai decis că şi Antena Group este parte a şantajului şi a amendat compania cu 350.000 de lei.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Instanța a decis. Ce despăgubire va primi familia lui Ionuț Anghel, copilul ucis de maidanezi
Șefa de promoție eliminată de la BAC a primit decizia instanței
Doi puști au predat 800 de lei, pe care i-au găsit pe jos: ”Dacă erau bani mai mici, poate că îi păstram”

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.