Șefii serviciilor secrete americane: Nu folosiți telefoane Huawei

FOTO: EsaRiutta/Pixabay.com
FOTO: EsaRiutta/Pixabay.com

Șase directori de rang înalt din serviciile secrete, inclusiv de la CIA, FBI și NSA, au afirmat că nu ar sfătui cetățenii americani să folosească produse și servicii ale companiei chineze Huawei, potrivit cnbc.com.

Aceștia au spus în fața comisiei pentru Informații a Senatului american că nu au încredere în companiile chineze Huawei și ZTE, din domeniul telecomunicațiilor.

„Suntem profund îngrijorați de riscul de a permite oricărei companii sau entități care este controlată de guverne străine ce nu împărtășesc valorile noastre să câștige poziții de forță în interiorul rețelelor noastre de telecomunicații”, a spus directorul FBI, Chris Wray.

„Acest lucru oferă capacitatea de a exercită presiuni sau control asupra infrastructurii noastre de telecomunicații”, a adăugat Wray, care a vorbit și despre „capacitatea de a efectua spionaje nedetectabile”.

La scurt timp a venit o replică și de la producătorul chinez Huawei. Compania a precizat, într-o reacție, că nu deține capacități diferite de alți producători de echipamente similare.

„Huawei este conștient de gama activităților guvernului SUA care par să vizeze inhibarea activității Huawei pe piață Statelor Unite”, a spus aceasta. Și ZTE a avut o reacție în care a transmis faptul că respectă toate legile Statelor Unite.

Huawei apare în topul celor mai vândute telefoane la nivel mondial. Potrivit cifrelor din ultimul trimestru al anului trecut, Samsung a vândut 83,3 milioane de telefoane, iar Apple 46,6 milioane. Huawei este pe locul al treilea, cu 39,1 milioane de telefoane vândute, cu 16,1% mai multe decât în aceeași perioadă a lui 2016. Cele mai apreciate telefoane ale Huawei sunt în acest moment Mate 9 și P10.

FOTO: EsaRiutta/Pixabay.com

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.