Șefele de la ANAF și CNAS, pe făraș. Ambele fuseseră propulsate în funcții de Darius Vâlcov

Mihaela Triculescu
Mihaela Triculescu

Șefa ANAF, Mihaela Triculescu, va fi demisă de ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici. Vestea vine la scurt timp după ce Darius Vâlcov, omul care o propulsase pe Triculescu în înalta funcție la începutul anului, și-a dat demisia din funcția de consilier al premierului României, Viorica Dăncilă.

Triculescu, care nu reușise să devină agent ANAF deși a participat de mai multe ori la concurs, este de profesie economist și, înainte de a prelua Fiscul a fost șefa compartimentului financiar-contabil al firmei de curățenie a Primăriei Cârcea din județul Dolj.

Ea a fost numită la conducerea ANAF după ce Ionuţ Mişa a fost demis pe motiv că Fiscul nu a avut suficiente încasări pe timpul mandatul său.

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, preluase oricum, în urmă cu câteva luni, mai multe atribuții ale șefului ANAF, în special în ceea ce privește procedurile de administrare a taxelor și impozitelor.

Triculescu nu va fi, însă, singura ”apropiată” a lui Darius Vâlcov care va fi demisă dintr-o funcție înaltă.

Adriana Cotel, propulsată de Darius Vâlcov, urmează să fie dată afară de la conducerea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS). Cotel, 35 de ani, preluase funcția în ianuarie 2019, după ce, în prealabil, condusese Agenția Națională a Medicamentului.

În locul lui Cotel ar urma să fie numit actualul vicepreședinte al CNAS, Răzvan Teohari Vulcănescu.