Șefa Twitter care dormea la birou a fost concediată de Elon Musk

Esther Crawford

Foto: Esther Crawford (Twitter)

Esther Crawford, directoare de produs la Twitter, care acum câteva luni a publicat o fotografie în care dormea pe jos la birou pentru a ilustra faptul că în companie se lucrează din greu odată cu venirea lui Elon Musk, a fost și ea concediată de cunoscutul miliardar ce a cumpărat Twitter, relatează businessinsider.com.

Crawford a petrecut 2 ani la Twitter, ocupându-se în special de proiecte precum Twitter Blue și Spaces.

Cel puțin 50 de persoane au fost date afară în noul val de concedieri.

Crawford a devenit cunoscută anul trecut în luna noiembrie când a publicat o poză în care se odihnea într-un sac de dormit pus pe jos, lângă o masă.

„Când echipa ta muncește non-stop pentru a nu depăși deadline-urile, uneori dormi unde lucrezi”, a scris Crawford în mesajul care a însoțit fotografia.

Potrivit presei, gestul său i-a deranjat pe unii dintre colegii săi de la Twitter, care au acuzat-o că se comportă în acest fel pentru a intra în grațiile șefului Elon Musk.

În noiembrie 2022 Musk a început seria de concedieri care dus Twitter de la 7.500 de angajați la doar 2.000 în prezent. Deși la acea dată Musk a promis că nu vor mai fi alte concedieri, ultimul val este a patra rundă de concedieri, potrivit businessinsider.com.

Crawford a reușit însă să supraviețuiască primelor 3 runde de concedieri și să devină o persoană importantă în companie. În noiembrie, ea le-a spus angajaților rețelei de socializare că Twitter trebuie să facă concedieri pentru a „supraviețui”, fapt ce a îndepărtat-o de colegii săi.

„Mă doare sufletul că acest proces a însemnat ca mulți oameni buni să plece de la Twitter, însă afacerea nu era profitabilă și tăieri drastice erau necesare pentru a supraviețui, indiferent de cine ar deține compania”, spunea Crawford la acea dată.


Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version