Șef de la Poliția Rutieră, ridicat de DNA pentru că a ajutat un șofer să-și recapete permisul în mod ilegal

Poliția Locală București
Foto: Poliția Locală București (Facebook)

Gheorghe Dumitru Goth, comisar șef de poliție și împuternicit șef al Serviciului Rutier Maramureș, a fost reținut pentru 24 de ore de procurorii DNA, fiind acuzat de comiterea infracțiunilor de abuz în serviciu (2 infracțiuni) și fals intelectual.

Totodată, procurorii au dispus începerea urmăririi penale față de un suspect, persoană fizică fără calitate specială, pentru comiterea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, în formă continuată.

Concret, începând cu data de 26 aprilie 2024, dreptul de a conduce vehicule al acestuia era suspendat pe o durată de 150 zile în baza unei decizii a instanței deoarece nu acordase prioritate de trecere și provocase un accident în urma căruia rănise o altă persoană.

Însă în data de 11 mai 2024, suspectul Gheorghe Dumitru Goth ar fi intrat aplicaţia informatică a poliției în care erau introduse menţiunile referitoare la sancţiunile aplicate titularilor permiselor de conducere.

El este acuzat de procurori că a șters datele referitoare la suspendarea dreptului de a conduce vehicule pe o perioadă de 150 zile pentru persoana respectivă. În plus, șeful de la Poliția Rutieră l-ar fi determinat pe un subordonat din cadrul aceluiași serviciu să facă menţiuni în aceeaşi aplicaţie informatică din care să rezulte că dreptul de a conduce vehicule al suspectului respectiv era valabil.

Din cercetările efectuate s-a constatat faptul că, în zilele de 28 mai 2024 şi 6 iunie 2024, suspectul a condus pe drumurile publice autoturismul personal, deşi avea dreptul de a conduce suspendat, pe o durată de 150 zile, începând cu data de 26 aprilie 2024.

Celor doi suspecți li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:


Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.