Secția Specială a început urmărirea penală pentru abuz în serviciu în cazul crimelor de la Caracal

Foto: Pixabay

Controversata Secție Specială de investigare a magistraților, acuzată, în repetate rânduri, că face jocurile corupților din politică, s-a sesizat în cazul crimelor de la Caracal.

Procurorii Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție (SIIJ) au dispus începerea urmăririi penale in rem, pentru abuz în serviciu, în cazul crimelor de la Caracal.

Organismul inventat de PSD cercetează ”împrejurările în care organele de urmărire penală au acționat / nu au acționat în contextul cercetărilor care s-au desfășurat în dosarul uciderii adolescentelor din Olt”.

După zile de informații contradictorii, dar, în același timp, șocante, nimeni nu pare capabil să facă lumină în cazul crimelor de la Caracal.

În acest context, având în vedere și pedigree-ul SIIJ, rămâne de văzut dacă adevărul va fi scos la lumină sau îngropat, la fel cum s-a întâmplat cu toate marile tragedii recente din România.

”În cursul zilei de 29 iulie 2019 procurorii și ofițerii de poliție judiciară din cadrul Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție au efectuat acte de urmărire penală în această cauză, constând în ridicarea unor documente de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova, Curtea de Apel Craiova, I.P.J. Olt și I.P.J. Dolj, efectuarea de audieri și alte activități investigative. Activitățile vor continua și în cursul zilei de 30 iulie 2019”, se precizează într-un comunicat al Parchetului General.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.