Secția pentru anchetarea magistraților vrea să vadă dosarul Tel Drum, în care e anchetat Liviu Dragnea

Adina Florea, propunerea lui Tudorel Toader pentru șefia DNA FOTO: ziuaconstanta.ro
Adina Florea a fost propunerea lui Tudorel Toader pentru șefia DNA FOTO: ziuaconstanta.ro

Secţia specială de anchetare a magistraţilor a solicitat, pentru a patra oară, Direcției Naționale Anticorupție să îi trimită dosarul Tel Drum, în care este cercetat liderul PSD Liviu Dragnea.

Procurorul Adina Florea solicită din nou predarea dosarului nr. 986/P/2014, susținând că acesta constituie mijloc de probă în soluționarea unui dosar aflat pe rolul secției de investigare a magistraților cu nr. 1164/P/2018 și care ar viza un magistrat.

Adina Florea, protejata ministrului Justiției, Tudorel Toader, le-a dat și un ultimatum procurorilor DNA pentru a transmite dosarul Tel Drum: 22 februarie.

Nu este pentru prima oară când secția specială de anchetare a magistraților, o creație a guvernării PSD-ALDE, contestată aprig la nivel european și nu numai, cere acest dosar.

În ultimele două luni s-au făcut alte trei cereri în acest sens. Liviu Dragnea, liderul PSD, are calitatea de suspect în acest dosar.

„La datele de 21 decembrie 2018, 17 ianuarie, 31 ianuarie 2019, Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție a formulat, consecutiv, trei cereri prin care solicita transmiterea dosarului anterior menționat”, a precizat Direcția Națională Anticorupție, într-un comunicat remis Digi24.

Mai mult, același procuror Adina Florea a înregistrat un dosar penal pe numele lui Frans Timmermans, prim-vicepreședintele Comisiei Europene, la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie.

Plângerea penală a fost făcută de site-ul Lumea Justiției, care este apropiat PSD. În dosar sunt vizați cei care au redactat ultimul raport MCV, fiind acuzați de grup infracțional organizat, abuz în serviciu, fals intelectual și comunicare de informații false.

Pe lângă Frans Timmermans, vicepreședintele Comisiei Europene, în dosarul înregistrat de Adina Florea sunt prinși și comisarul european pe Justiție Vera Jourova, Augstin Lazăr, procurorul general al României, dar și Angela Cristea, șefa reprezentanței Comisiei Europene în România.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.