Se suspendă zborurile spre Spania, cei care vin de acolo trebuie să stea 14 zile în carantină

FOTO: RyanAir bilete de avion ieftine cele mai ieftine bilete de avion
FOTO: RyanAir

ACTUALIZARE 11 august. Spania a fost scoasă din „zona galbenă”.

Institutul Național de Sănătate Publică din România a actualizat lista țărilor incluse în „zona galbenă”, ce au risc epidemiologic crescut. Pe listă apare acum și Spania.

Prin urmare, toate persoanele care se întorc din Spania trebuie să stea 14 zile în carantină.

Măsura intră în vigoare de la data de 11 august 2020, ora 00:00.

Criteriul pe baza căruia se face stabilirea țărilor/zonelor de risc epidemiologic ridicat este reprezentat de rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 100.000 de locuitori, care trebuie să fie mai mare ca cea înregistrată în România, în perioada similară.

Carantina persoanelor se instituie la domiciliul persoanei, la o locație declarată de aceasta sau, după caz, într-un spațiu special desemnat de autorități. Carantina se recomandă tuturor persoanelor care locuiesc la aceeași adresa.

Măsura de carantina se aplică pentru toate persoanele care sosesc dintr-o călătorie internațională din țările/zonele cu risc epidemiologic ridicat și au drept de intrare pe teritoriul național, respectiv: cetățeni romani, cetățeni ai statelor membre ale Uniunii Europene, Spațiului Economic European ori ai Confederației Elvețiene, ori persoanelor care se încadrează la una dintre excepțiile prevăzute prin HG nr 553/15.07.2020, Anexa 3, art 2, alin 2, lit a) – l).

Potrivit legii, de la data de 11 august urmează să se suspende și zborurile comerciale dintre Spania și România.

Sunt exceptate zboruri precum: a) efectuate cu aeronave de stat; b) de transport marfă și/sau corespondență; c) umanitare sau care asigură servicii medicale de urgență; d) pentru căutare-salvare sau de intervenție în situații de urgență.

Lista State Cu Risc Epidemiologic Ridicat_10.08.2020 by Andreea Dogar on Scribd

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.