Se scumpesc taxiurile de la 1 noiembrie. Cât va fi noul tarif

șoferi elveția
Foto: StockSnap (pixabay.com)

Călătoria cu taxiul prin Bucureşti se scumpeşte cu 30 de bani, la toate companiile, anunță Digi24.

De la 1 noiembrie, taximetriştii vor cere 1 leu şi 99 de bani pe kilometru parcurs ziua și 2 lei şi 29 de bani pe kilometru noaptea.

„Carburantul s-a mărit. În momentul în care a intervenit salariul minim pe economie în niciun caz nu s-a mărit tariful, am ajuns acum să mărim și tariful. Ca să fie piața mai atractivă și noi trebuie să mărim salariile și pentru acest lucru trebuie să mărim și tariful”, a declarat pentru Digi24 Teodor Anghel, managerul unei companii de taximetrie.

„Majorare e prea mult spus. Încercăm o ajustare a tarifului față de costurile reale ale activității în sine. Vom ajunge în prima fază la 1 leu și 99 de bani pe kilometru”, a mai spus un reprezentant al taximetriștilor.

Ulterior, în funcție de evoluția pieței și a prețurilor la combustibil se poate ajunge și la alte măriri.

Tarifele taxiurilor din București au mai crescut o dată în acest an, tot cu 30 de bani, de la 1,39 de lei pe kilometru la 1,69 de lei.

În prezent, firme precum Speed Taxi sau Taxi Meridian au tariful de 1,69 de lei pe kilometru. Însă altele, ca de exemplu Meridian Plus, au deja tariful de 1,99 de lei pe kilometru.

În alte orașe din România prețul pe kilometru este și mai mare, de regulă de peste 2 lei. În Pitești, de pildă, taxiurile costă 2,2 – 2,5 lei pe kilometru.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.