Se schimbă vremea, se întorc ninsorile

FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews
FOTO: Ionuț Fantaziu/GreatNews

Administrația Națională de Meteorologie a emis miercuri dimineață un cod galben de ninsori valabil în mai multe localitți din județul Maramureș și o avertizare nowcasting de ceață și chiciură pentru localitățile din județul Vrancea.

Potrivit meteorologilor, până la ora 10:00, în judeţul Maramureş, localităţile Baia Mare, Baia Sprie, Târgu Lăpuş, Şomcuta Mare, Ulmeni, Tăuţii-Măgherăuş, Copalnic-Mănăştur, Cavnic, Şiseşti, Mireşu Mare, Satulung, Recea, Dumbrăviţa, Suciu de Sus, Cupşeni, Cerneşti, Lăpuş, Fărcaşa, Băiuţ, Remetea Chioarului, Valea Chioarului, Groşi, Ardusat, Coroieni, Groşii Ţibleşului, Săcălăşeni, Băiţa de Sub Codru, Băseşti, Coltău, Vima Mică, Asuaju de Sus, Gârdani, Sălsig, Coaş, Boiu Mare şi Ariniş va continua să ningă în general moderat şi local se va depune un strat de zăpadă de 7 – 10 cm.

În ultimele 10 ore în zonele atenţionate a nins şi s-a depus deja un strat de zăpadă de peste 10 centimetri.

Meteorologii anunță că în zilele următoare, până pe 8 ianuarie, va fi ger în aproape toată țara. De asemenea, sunt așteptate și ninsori în zilele următoare.

La mijlocul săptămânii, precipitaţiile sub formă de ninsoare vor fi în regiunile nordice, vestice şi centrale. Apoi, joi noaptea, se vor muta în sud-est. La munte, va continua să ningă şi să bată vântul. Temperaturile vor scădea în toată ţara spre sfârşitul săptămânii, nu vor mai trece de 5 grade Celsius ziua, iar noaptea va fi ger în nord-vestul şi în centrul ţării. Vineri, va mai ninge slab în regiunile sud-estice şi în cele nordice.

Vreme rece va fi și în februarie, când e posibil să se înregistreze temperaturi și de -15 grade Celsius.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.