Se schimbă vremea. Scad temperaturile, se anunță lapoviță și ninsori

ploaie vreme urâtă
Foto: _Alicja_ / pixabay.com

Administrația Națională de Meteorologie anunță că se schimbă radical vremea, iar în următoarele zile vor scădea accentuat temperaturile. Meteorologii spun că vor fi ploi, ninsori și lapoviță.

Începând de pe 14 martie, până pe 16 martie, vântul va bate cu putere, vremea se va răci accentuat și vor fi precipitații mixte, potrivit anunțului meteorologic.

În intervalul menționat vântul va avea intensificări temporare la munte, în sudul Moldovei și al Banatului, în Dobrogea, Muntenia și în cea mai mare parte a Olteniei, cu viteze la rafală de 50 -70 km/h.

În noaptea de sâmbătă spre duminică (14/15 martie) și în prima parte a zilei de duminică, aria precipitațiilor va cuprinde regiunile sudice și sud-vestice. Vor fi ploi, care se vor transforma local în lapoviță și ninsoare.

Cantităţile de apă vor depăşi, izolat, 10 – 15 l/mp.

Valorile termice vor fi în scădere accentuată, iar vremea va deveni mai rece decât în mod obişnuit la această dată.

În noaptea de duminică spre luni (15/16 martie) se vor înregistra temperaturi predominant negative şi se va produce brumă, iar în estul Transilvaniei minimele vor coborî sub limita gerului.

Vremea se va menține rece, mai ales în timpul nopților și dimineților de la începutul săptămânii viitoare și local se va produce brumă.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.