Se schimbă vremea. Cod galben în 15 județe

Sursa: Meteoromania.ro

Meteorologii anunță că vremea se răcește în toată țara începând de astăzi, iar temperaturile vor scădea în următoarele zile cu până la 10 grade. Astfel, la nivel național, temperaturile vor fi între 10 și 15 grade Celsius.

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat cod galben de ploi pentru 15 județe din nordul, centrul și nord-vestul țării.

În zona de munte, în centrul ţării şi local în est şi în sud, cantităţile de apă vor depăşi frecvent 15-20 de litri pe metru pătrat şi vor fi condiţii de grindină, dar şi vijelii.

Cele 15 judeţe aflate sub avertizare de ploi sunt Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Suceava, Sălaj, Cluj, Mureş, Neamţ, Alba, Harghita, Bacău, Sibiu, Braşov, Covasna, Hunedoara şi Caraş-Severin.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică, o informare de instabilitate atmosferică și răcire accentuată, valabilă de la ora 18:00 până marți la 8:00.

Conform ANM, vântul va avea intensificări temporare în regiunile estice și de sud-vest, dar și în timpul ploilor, când va putea lua aspect de vijelie.

Vremea bună revine de joi, când se vor înregistra temperaturi plăcute.

15 județe sunt sub cod galben de ploi SURSA: Meteoromania.ro
                              15 județe sunt sub cod galben de ploi SURSA: Meteoromania.ro

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.