Se schimbă vremea. Anunțul ANM: „De miercuri o să simțim”

umbrelă frig toamnă vremea pe 15 zile

FOTO: Pixabay.com

Temperaturile urmează să scadă începând de la mijlocul acestei săptămâni, astfel încât în timpul nopții pot coborî sub 0 grade, a declarat Florinela Georgescu, director de prognoză în cadrul Administrației Nanționale de Meteorologie, la postul de televiziune Digi 24.

„A venit într-adevăr toamna judecând după valorile de temperatură din aceste zile”, a declarat ea. Astăzi și mâine, pe timpul zilei, cele mai joase temperaturi vor fi de 12-13 grade Celsius și se vor înregistra în zonele depresionare, în vreme ce în sudul Olteniei va fi cel mai cald, maximele urmând să ajungă aici la 22 de grade.

De miercuri însă, vremea se va răci simțitor. „De miercuri o să simțim o scădere în toate regiunile țării în condițiile în care o masă de aer mai rece pătrunde în țara noastră”, a afirmat Florinela Georgescu. Astfel, temperaturile pot coborî sub 0 grade în nopțile următoare, cel mai frig urmând să fie în zonele depresionare și în estul Transilvaniei.

Din fericire, vremea se va încălzi săptămâna viitoare: „Ne așteptăm să mai crească temperaturile. După această scădere, săptămâna viitoare, ultima decadă a lunii octombrie e de așteptat să aducă temperaturi care să urce înspre 25-26 de grade, mai ales în partea de sud a țării.”

Însă nu se va ajunge la temperaturi care să se apropie de 30 de grade, așa cum s-a întâmplat anul trecut în octombrie, a completat directorul ANM.

Dacă folosești des Instagram, poți găsi o mulțime de lucruri interesante postate de GreatNews pe contul nostru, accesibil la linkul de mai jos:



Cele mai noi articole ale noastre:

Exit mobile version