Se schimbă structura anului școlar. Nu vor mai fi semestre și trimestre

FOTO: coyot/Pixabay.com
FOTO: coyot/Pixabay.com

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că se schimbă structura anului școlar. Se va renunța la semestre și trimestre și vor fi 5 module de învățare. De asemenea, va fi introdusă săptămâna „mobilă” de vacanță, în luna februarie.

După o perioadă de câteva săptămâni de la începutul anului școlar, în data de 24 octombrie, elevii ar urma să intre în vacanță până pe 30 octombrie.

Urmează, după această primă vacanță, modulul al doilea de învățare, care va ține până în apropierea sărbătorilor de iarnă. Vacanța va fi din 23 decembrie până pe 8 ianuarie. De pe 9 ianuarie va începe modulul al treilea, care va fi până în luna februarie, când vine a treia vacanță.

O premieră este că vacanța ar putea fi în a doua săptămână, a treia săptămână sau a patra săptămână din februarie, iar decizia aparține fiecărui inspectorat școlar județean.

După vacanța din februarie începe cel de-al patrulea modul, care se va derula până în preajma Sărbătorilor Pascale, atât catolice, cât și ortodoxe. Mai exact, vacanța va fi organizată în perioada 8 – 23 aprilie.

După această vacanță urmează modulul 5, până pe 16 iunie. Cea de-a cincea vacanță este cea de vară, care a rămas să înceapă în data de 17 iunie și va dura până în prima zi de luni din septembrie, când ar urma să înceapă anul școlar 2023 – 2024.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.