Se schimbă metoda de corectare a lucrărilor de la examenele naționale. Totul va fi electronic

rata de promovare bac 2019
Foto: olttv.ro

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat că lucrările de la examenele naționale, în special de la Evaluările Naționale, dar și unele de la Bacalaureat, vor fi corectate electronic.

Decizia vine după ce comisiile de corectare au fost copleșite de contestații în acest an, zeci de mii de elevi fiind nemulțumiți de notele primite la examenele naționale.

”Evaluări la matematică-științe, cărora să le fie alocat un cod pe fiecare item și să fie culese rezultatele pe fiecare item. Ai o imagine mai clară asupra a ce nu a mers și ce a mers bine, pentru a vedea ce trebuie să faci pe viitor. Itemii au competențe corespondente. Când analizezi pe fiecare item în parte, vezi că elevii sunt deficitari pe acele competențe, trebuie să te concentrezi mai departe în procesul de predare tocmai pe acele competențe”, a spus ministrul Cîmpeanu la Digi24.

Liberalul, ex-PSD, a declarat că lucrările vor fi scanate în sala de examen, în fața candidaților, iar apoi vor fi corectate online de profesori care nu pot comunica între ei.

Ministrul a spus că este ”optimist” că sistemul va putea fi implementat într-un an de zile.

”Nu scanerul mă îngrijorează. Problema e să existe în fiecare școală un profesor competent care să atribuie acel cod lucrării și să știe să scaneze. Profesorii corectori vor putea să corecteze online, fără să se mai cunoască între ei. Deci elimini de tot subiecivismul”, a mai spus Cîmpeanu.