Se redeschid restaurantele, barurile și cinematografele în București

restaurant
Foto: Free-Photos / pixabay.com

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a decis vineri ridicarea, începând de luni, a mai multor restricții în Capitală, având în vedere că trei zile la rând incidenţa infectării cu COVID-19 s-a situat sub 3 la mia de locuitori. De săptămâna viitoare, barurile, restaurantele, cinematografele, teatrele și sălile de jocuri de noroc pot primi clienți la o capacitate de 30%. Programul de funcționare va fi între 6:00 și 21:00. Nunțile și botezurile rămân interzise.

În municipiuș București azi am înregistrat o rată de infectare de 2,52. E a treia zi consecutivă sub 3 la mie, fapt pentru care a trebuit să convocăm comitetul. Cu 37 de voturi pentru, 1 vot împotrivă și 4 abțineri s-a hotărât ca de luni de la ora 0:00 restaurantele, barurile cafenele vor funcționa la capacitate de 30%.

Programul va fi între 6:00 și 21:00. În sălile de spectacol și cinematografe publicul va putea intra în limita a 30% din capacitate. Recomandăm cetățenilor prudență. Și autoritățile sunt prudente.

De aceea am hotărât ca măsurile să fie relaxate de luni. În mod categoric, vom fi intransigenți. Anterior ședinței am avut o întâlnire cu șefii Poliției, Jandarmeriei, IGSU, am hotărât intensificarea controalelor.

Chiar înaintea ședinței, am primit o adresă de la MS prin care ni se făcea recomandarea să temporizăm relaxarea. Noi însă suntem aici să luăm în considerare aceleași cifre și aceiași indicatori pe care i-am luat în considerare când am impus restricțiile. Cifrele privind incidența sunt furnizate de INSP și DSP, care sunt din interiorul MS”, a declarat prefectul Traian Berbeceanu.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.