Se pregătește măcelul în PSD. Mai mulți lideri s-au întâlnit cu Victor Ponta

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu și Paul Stănescu s-au întâlnit cu liderul Pro România, Victor Ponta, potrivit unor surse citate de Hotnews.ro. În PSD se se discută despre posibila înlăturare rapidă a Vioricăi Dăncilă din fruntea partidului. În seara aceasta are loc o întâlnire oficială a liderilor PSD și sunt așteptate dispute.

Imediat după trecerea moțiunii de cenzură, mai mulți lideri ai PSD au declarat că urmează o perioadă complicată pentru partid.

„Să avem înţelepciunea şi puterea de a salva ce este benefic şi trebuie salvat… şi să nu ne speriem de o perioadă grea. Numai prin renunţări şi jertfe a evoluat omenirea. Aşa şi cu oamenii, la nivel individual şi ca echipă… Doamne-ajută!?”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a spus că trebuie să se treacă „la acțiune”.

„Astăzi, cu largul sprijin al foștilor noștri colegi de la PSD care au preferat să se asocieze cu Băsescu, Orban și Barna, moțiunea de cenzură a trecut. (…) Pentru PSD trebuie să urmeze o perioadă de reformă internă, care să ne permită să câștigăm viitoarele alegeri locale și parlamentare. Nu cred că mai este momentul pentru analize, sondaje și alte trageri de timp. Trebuie să trecem la ACȚIUNE”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Viorica Dăncilă a spus, imediat după moțiunea de cenzură, că pleacă de la Palatul Victoria cu „datoria împlinită”.  „Au fost și colegi din PSD care au trădat. Nu este o problemă, plecăm cu datoria împlinită”, a declarat Dăncilă.

Astăzi, înainte de ședința de guvern, Dăncilă i-a cerut președintelui Klaus Iohannis să desemneze cât mai repede un premier.

„Vă asigur că PSD își va continua lupta pentru dumneavoastră, își va urmări proiectul de țară și va lupta în fiecare zi, clipă, pentru ca această alianță a austerității, care a pus la cale moțiunea de cenzură să nu ajungă să facă rău României. Este datoria noastră să limităm efectele devastatoare ale haosului în care Klaus Iohannis a aruncat țara. Sunt un om politic responsabil, îmi doresc stabilitate, atât pentru oameni, cât și pentru țară”, le-a spus Viorica Dăncilă miniștrilor, înainte de ședința de Guvern de vineri.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.