Se lansează taximetria cu elicopterul

FOTO: Wikimedia Commons
FOTO: Wikimedia Commons

Serviciul Uber e într-un proces de negocieri avansate cu Airbus și vrea să creeze un serviciu de taximetrie cu elicoptere. Anunțul a fost făcut de președintele executiv al companiei, Tom Enders, care deocamdată nu a oferit și alte detalii financiare.

Proiectul ar putea fi lansat în acest an, la festivalul de film Sundance, care va avea loc în Utah, Statele Unite, între 22 ianuarie și 1 februarie.

Airbus va pune la dispoziție două tipuri de elicoptere: H125 și H130. Potrivit The Wall Street Journal, cei de la Airbus ar urmări să atragă și potențiali clienți, pentru că piața lor tradițională ar fi puternic afectată de scăderea prețului la petrol.

Serviciul UberChopper a mai fost testat în Statele Unite, în 2013, între cartierul Manhattan și Long Island, din New York și în Europa, la Festivalul de film de la Cannes, precum și la evenimentele Bonnaroo Music și Arts Festival. Uber ar fi încasat pentru aceste curse onorarii între câteva sute de euro și câteva mii de dolari.

Taximetrie și cu barca

Compania Uber, care a provocat proteste ale taximetriștilor în mai multe țări, vrea să lanseze și UberBOAT, un serviciu de taximetrie pe apă. Noul serviciu este destinat în special celor care vor să traverseze strâmtoarea Bosfor.

Aplicația va folosi ambarcațiuni Beneteau, care sunt deținute de o companie locală. Astfel, marile companii de transport de agrement urmează să aibă o concurență serioasă. O călătorie cu barca ar putea ajunge la aproximativ 2 euro dacă mergeți cu alte 7 – 10 persoane. Dacă sunteți singur plătiți 17 euro.

Mașinile Uber, conduse de persoane particulare care se înscriu în program, iau clientul, îl duce la destinație, iar banii sunt luați direct din cont și transferați către șofer. Din acești bani, un comsion se duce către compania Uber.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Locuri de muncă în agricultură, cu cazare asigurată. Într-un an, 2 oameni pot strânge bani de o casă
Zăpada închide drumuri și școli. Cum va fi vremea în zilele următoare
Schimbare pentru șoferi. Viteza maximă prin localități ar putea fi modificată

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.