Se întorc vijeliile, ploile torențiale și grindina. Cod galben în 25 de județe

ploi vijelii meteo cod galben de ploi cod portocaliu
Foto: Tony (Flickr)

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de vreme urâtă.

Interval de valabilitate: 10 august, ora 12:00 – 10 august, ora 23:00.

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În total, vor fi afectate – parțial sau total – 25 de județe din țară.

În intervalul menționat, în toate zonele de munte, precum și în Transilvania și sudul Banatului, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala și în zonele deluroase din sudul și estul țării, precum și în regiunile vestice, sud-vestice și nordice.

Sursa: ANM
Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.