Se întoarce vara. Cum va fi vremea până în octombrie

FOTO: blickpixel/Pixabay.com
FOTO: blickpixel/Pixabay.com

Meteorologii anunță o vremea călduroasă în următoarea perioadă, iar precipitațiile vor fi apropiate de cele normale pentru sfârșitul de vară.

Potrivit estimărilor, săptămâna viitoare temperaturile vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării.

În săptămâna 17 – 24 septembrie, temperatura aerului va avea valori în general apropiate de normalul climatologic al săptămânii, posibil uşor mai ridicate decât acestea, local în regiunile vestice, nord-vestice şi centrale.

În ceea ce privește precipitațiile, acestea pot fi uşor excedentare, local la munte şi în jumătatea de sud-est a ţării, iar în restul teritoriului vor fi apropiate de normele climatologice ale intervalului.

Ultima săptămână din luna septembrie aduce valori termice medii care se vor situa în jurul normei climatologice, dar care pot fi uşor mai ridicate decât acestea în special în nord-vestul şi centrul ţării.

În acelaşi interval, cantităţile de precipitaţii în general apropiate de normele climatologice ale intervalului în majoritatea regiunilor, posibil cu o tendinţă excedentară local la munte şi în regiunile sudice.

În prima săptămână din luna octombrie, mediile valorilor termice se vor situa în general peste norma climatologică a săptămânii în cea mai mare parte a ţării, local cu abateri mai mari în nord-vest şi centru.

Regimul pluviometric, în săptămâna 1-8 octombrie, în cea mai mare parte a ţării, se va încadra în general în limitele normale ale perioadei, mai transmit meteorologii.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.