Se înmulțesc focarele de coronavirus în comunitățile de muncitori români din Germania

coronavirus
Foto: vperemencom / pixabay.com

Ministerul de Externe al României a anunțat că în orașul german Magdeburg a fost depistat un focar de coronavirus, cu 38 de infectați și un decedat.

De asemenea, un alt român care a fost testat pozitiv la infecția cu COVID-19 se află internat într-un spital din oraș.

Autoritățile germane au anunțat că vor închide mai multe școli din oraș și au cerut testarea imediată a românilor și a altor cetățeni care locuiesc în zonă.

Alți 85 de conaționali care lucrează ca muncitori sezonieri la o fermă din Germania au fost diagnosticați cu Sars-Cov-2.

Un alt focar a fost descoperit în diistrictul berlinez Neukolln, unde șase blocuri au fost puse sub carantină. Aici au fost descoperite până acum 57 de cazuri de infectare cu coronavirus.

Primarul districtului a anunțat că toți locuitorii vor fi testați. În complexul rezidențial locuiesc și mulți români. În unele din cele 369 de apartamente aflate acum în catrantină trăiesc și câte opt persoane.

Autoritățile locale suspectează doi elevi de la o școală, care au fost depistați pozitiv, sunt cei care au răspândit virusul în zonă, dar și un pastor infectat care a vizitat mai multe congregații în ultimele zile.

”Virusul a fost adus de români și bulgari. Am avut cazuri de infectare pe o plantație de sparanghel din Bavaria acum câteva săptămâni, am avut cazul abatorului Coesfeld. Toate acestea nu sunt cauzate de relaxare, ci de condițiile în care sunt cazați și în care muncesc angajații”, a declarat și Armin Laschet, premierul landului Renania de Nord Westfalia.

Cei 85 de muncitori sezonieri români infectați cu noul coronavirus la o fermă din
Bavaria sunt în carantină, iar costurile cu hrana și cazarea sunt suportate de angajator.

De la începutul pandemiei, peste 840 români aflați în Germania au fost diagnosticați cu COVID-19, iar opt au murit.